Eind aan flitspaalterreur: omstreden flitspaal op Beukenlaan in Eindhoven verdwijnt

11 april 2017 om 14:54 • Aangepast 21 november 2020 om 02:08
nl
De omstreden flitspaal op de Beukenlaan in Eindhoven wordt deze week verwijderd. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Op 1 april werd de flitskast al uitgezet. Uit adviezen van onder meer de gemeente en de politie blijkt dat de huidige verkeerssituatie geen aanleiding meer geeft voor een flitspaal.

De flitspaal staat op de kruising van de Zeelsterstraat met de Beukenlaan. Op die plek mag het verkeer vijftig kilometer per uur, terwijl op de rest van de binnenring een maximum snelheid van zeventig kilometer per uur geldt. Veel weggebruikers zouden daar niet van op de hoogte zijn.

Wachten op privacy instellingen...


Ludieke actie
De flitspaal was ook Johan Vlemmix een doorn in het oog. Hij voerde in oktober vorig jaar actie door met een badmeesterstoel voor de flitspaal te zitten. De Eindhovenaar is zelf ook een flink aantal keer geflitst door de paal. Ondanks zijn bezwaren moest hij de boetes gewoon betalen.

ZIE OOK: 'Soms zou ik willen dat ik een flitspaal was', actie Johan Vlemmix tegen flitspaalterreur

De gemeente Eindhoven is van plan om de toegestane snelheid in de toekomst van vijftig naar zeventig kilometer per uur te verhogen. Daarom wordt de flitspaal verwijderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.