Rechtbanktekenaar Chris Roodbeen (87) uit Woudrichem overleden

11 april 2017 om 12:42
nl
Rechtbanktekenaar Chris Roodbeen is maandag op 87-jarige leeftijd overleden. De vermaarde tekenaar uit Woudrichem, die sinds begin jaren tachtig was verbonden aan de Telegraaf, overleed na een kort ziekbed.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Roodbeen die al jaren mocht genieten van een welverdiend pensioen prakkiseerde er niet over om met zijn werk te stoppen. Tegen zijn werkgever, dagblad de Telegraaf, zei hij in een interview. “Als ik achter de geraniums ga zitten, dan ga ik díe tekenen.”

Benno L.
In opdracht van de Telegraaf tekende hij onder andere Benno L., Volkert van der G., de moordenaar op Pim Fortuyn, en verpleegkundige Lucia de B., die verdacht werd van moord en later werd vrijgesproken. 

Vijf jaar geleden was een deel van zijn werk te zien op een expositie in het Paleis van Justitie in Den Bosch, waar rechtbankportretten van geruchtmakende rechtszaken te bezichtigen waren. Destijds vond de tekenaar het een eer dat ook zijn tekeningen te bewonderen waren. "Het is zeker een eer dat mijn tekeningen er tussen hangen. Zeker naast al die mooie tekeningen van collega's."

Aardige buurman
Roodbeen hoopte altijd dat mensen door zijn tekeningen een inzicht kregen hoe het er achter de deuren van de rechtszaal aan toe gaat. "Mijn onderwerpen worden meestal verdacht van de meest vreselijke dingen. Toch zien ze er vaak uit als een aardige buurman."

[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=qNmmj5xTM98]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.