‘Ze betaalden de huur altijd contant', huisbaas over bewoners van huis waar granaat ontplofte

11 april 2017 om 19:24
nl
Djamiel Mangroe woont al meer dan tien jaar in Barendrecht, maar heeft ook een huis aan de Elzenbroek in Breda. Het huis waar zondagnacht een granaat ontplofte. Hij verhuurt het huis al jaren en sinds een jaar aan een jong gezin. “Maar ik heb niets met die ontploffing te maken”, verzekert hij.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

In de nacht van zondag op maandag werden bewoners van de Elzenbroek in het stadsdeel Haagse Beemden opgeschrikt door een luide knal. Er bleek een granaat vlak voor het huis, dat eigendom is van Djamiel, te zijn gegooid.

LEES OOK: Handgranaat ontploft voor huis in Breda, ruit uit woning geblazen

Djamiel had vaak contact met het gezin dat van hem huurt. “Zij betaalden namelijk de maandelijkse huur van 850 euro vaak contant. Met stapels briefjes van vijf of tien euro. Dat vond ik wel vreemd”, legt hij uit. Wat Djamiel ook bevreemdde was dat contact op andere manieren moeilijk te leggen was. “Telefonisch lukte het me meestal niet. En sinds de ontploffing al helemaal niet meer. Ook op Facebook reageert de huurder niet.”

Jaar geleden
Ruim een jaar geleden ontmoette hij de huidige huurders voor het eerst. “Ik had een advertentie op Marktplaats staan. Zij reageerden en toen is het heel snel gegaan. Zij moesten hun oude huis op korte termijn uit, dus hadden dringend woonruimte nodig.”

Problemen heeft hij nooit gehad met het jonge stel. En zelf zit Djamiel niet in het criminele milieu, verzekert hij. “Ik heb vroeger wel dingen gedaan die niet mochten, maar die zijn van een heel andere orde. Ik heb er echt niets mee te maken. Dat kan ik je voor duizend procent garanderen.”

Hoe de schade nu wordt afgehandeld, weet Djamiel nog niet. Hij hoopt snel contact te krijgen met de huurders. “Het is vaag. Het lijkt erop dat zij zich met foute zaken bezighielden en dat iemand ze bang heeft willen maken met het explosief. Maar het kan ook een vergissing zijn.”

Ondergedoken
Het getroffen gezin werd maandag opgevangen op het politiebureau. Nu verblijven zij uit veiligheidsoverwegingen op een ander adres. De bewoners hebben tegen de politie verklaard dat zij niet weten wie het op hen gemunt heeft. De politie vermoedt dat het om een gerichte actie gaat.

De huurder heeft nog niet gereageerd na de explosie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.