Sekswerkers in Tilburg krijgen hulp van Sexpertiseteam

11 april 2017 om 14:41
nl
Ze worden vaak onderdrukt, moeten steeds maar hun grenzen verleggen, gebruiken drugs of belanden in de criminaliteit. Mannen, vrouwen en transgenders die vaak in het diepste geheim als sekswerker geld bijverdienen zijn erg kwetsbaar. Het sexpertiseteam van Kompaan en De Bocht in Tilburg heeft zich over de sekswerkers ontfermd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De zorgspecialist hield dinsdag een eerste informatiebijeenkomst voor de mensen die geld bijverdienen in de seksbranche. Thema is het veilig kunnen uitoefenen van hun vak.

Schulden
“Ook sekswerkers kunnen net als iedereen problemen krijgen met familie en vrienden, het opvoeden van de kinderen, schulden of huisvesting", aldus de zorgspecialist. "Vaak is het voor hen lastiger om gebruik te kunnen maken van reguliere voorzieningen in onze samenleving."

Kompaan en De Bocht geeft deze mensen een plek waar zij vrijuit kunnen praten over hun werk en de zaken waar zij tegenaan lopen. Met de bijeenkomst wil het 'Sexpertiseteam' dat vorig jaar is opgericht de twee werelden met elkaar verbinden.

Sexting
Eerder startte het speciale team al met een voorlichtingcampagne over sexting. De zorgspecialist zet zich al ruim zeventig jaar in voor vrouwen en kwetsbare thema’s.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.