Video

Droom komt uit voor juf Daisy die mag lunchen met Willem-Alexander en Máxima

11 april 2017 om 19:34
nl
In 2016 was ze basisschoolleraar van het jaar, dinsdag mocht ze aanschuiven bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het was opnieuw een bijzondere dag voor juf Daisy Mertens van de Helmondse basisschool De Vuurvogel.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

“Ik heb er echt geen woorden voor”, vertelt de juf ontdaan tegen Omroep Brabant. Samen met 27 anderen mocht Mertens plaatsnemen aan de tafel bij het Koningspaar in het paleis in Den Haag.

Alle deelnemers zijn aangeschoven in het kader van de 'uitblinkerslunch', een initiatief van het Koningshuis om Nederlanders die bijzondere prestaties hebben geleverd in het zonnetje te zetten.

‘Luchtig en informeel’
Aan tafel zat bijvoorbeeld ook filmregisseur Paul Verhoeven. “Hij zat naast me”, vertelt de juf nog altijd verbouwereerd. “En later ging ook de Koning nog naast me zitten. Het was heel bizar allemaal. Een droom die uitkomt.”

Over het gesprek dat Mertens met de Koning had, wil ze niet te veel kwijt. “Ik vertel het over 25 jaar wel”, lacht ze. “Wat ik wel wil zeggen: het was eigenlijk heel luchtig en informeel.”

“Wat ik heel erg leuk vond was dat de andere mensen die er waren ook veel leuke dingen te vertellen hadden. Ze hebben allemaal een missie voor hun vak - dat was naast heel inspirerend, ook heel verbindend.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.