Drukste avondspits van het jaar en niemand weet waar het aan ligt

11 april 2017 om 20:48 • Aangepast 21 november 2020 om 02:07
nl
Brabant heeft dinsdag te maken met de drukste avondspits van dit jaar. Ondanks het zonnige, droge weer, was door heel Nederland 430 kilometer aan file, waarvan een groot deel in Brabant. Zo druk is het sinds 8 december 2016 niet geweest.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

De VerkeersInformatieDienst meldt dat de hoeveelheid files als verrassing aankomt. Naast het mooie weer zijn er ook niet veel ongelukken geweest. Voor zoveel files zijn er normaliter uitzonderlijke weersomstandigheden nodig.

Incidenten
Er waren enkele incidenten in Brabant die leidden tot lange files. Door een vrachtwagen met pech ontstond er op de A2 bij Zaltbommel vijftien kilometer file. Op de A58 vanuit Bergen op Zoom stonden weggebruikers in een file van zeventien kilometer vanaf Etten-Leur.

Wachten op privacy instellingen...

Politiecontrole
Op de A27 bij Geertruidenberg is een forse file ontstaan door een politiecontrole, tot ergenis van de meldkamer van de VID. “Wij zijn van mening dat een controle geen files mag veroorzaken”, aldus de VID. De politie blijft ondanks de file controleren, omdat het om een integrale controle gaat en niet om een snelheidscontrole.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!