Video

Een kijkje in Symbolica, de duurste Efteling-attractie ooit

12 april 2017 om 13:19 • Aangepast 21 november 2020 om 02:07
nl
Efteling-attractie Symbolica opent 1 juli voor bezoekers. Dat heeft het pretpark in Kaatsheuvel woensdagmiddag bekendgemaakt in het 'paleis der fantasie'. Omroep Brabant mocht een kijkje nemen in de nieuwe attractie.
Profielfoto van Peer van den Heuvel | Ron Vorstermans
Geschreven door
Peer van den Heuvel | Ron Vorstermans
Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Met een investering van 35 miljoen euro is Symbolica de duurste Efteling-attractie aller tijden. Overigens zijn bijna alle grote attracties die de afgelopen jaren zijn opgeleverd, de duurste geweest tot dat moment.

Wachten op privacy instellingen...


Symbolica is de eerste attractie die draait rond de mascotte Pardoes. De nar neemt de bezoekers mee op een rondleiding door de vertrekken van het Paleis der Fantasie van koning Pardulfus. Het is een overdekte familieattractie die je kunt vergelijken met Droomvlucht of Fata Morgana.

ZIE OOK: Efteling toont 'Fantasievaarders', zo rijd je straks door Symbolica

Fantasievaarders
De karretjes, ook wel 'Fantasievaarders' genoemd, rijden niet op een rails, maar glijden en draaien door de negen verschillende ruimtes.

Wachten op privacy instellingen...


Er zitten heel wat interactieve elementen verwerkt in de attractie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit drie verschillende routes. Internationaal Brabants viel er helaas niet onder, maar er worden vier verschillende talen gesproken: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.