Brian wil defensie voor rechter slepen om 'bom' in auto

12 april 2017 om 14:51
nl
Brian van de Koevering uit Geldrop overweegt juridische stappen tegen defensie. Hij vond dinsdagavond een explosief in de achterbak zijn auto, dat niet van echt te onderscheiden was. Na onderzoek door specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie bleek het om een oud oefenexemplaar van defensie te gaan.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

"Als het een echte bom was geweest en hij was ontploft, dan waren er flinke gevolgen geweest”, zegt de 25-jarige Brian geëmotioneerd. “Dat is moeilijk te beseffen. Ik als bestuurder ben toch verantwoordelijk.”

LEES OOK: Auto met nepexplosief was van Defensie: eigenaar Brian had 'm pas een week

“Ik heb vannacht geen oog dicht gedaan. Ik wist niet wat me overkomen was”, vertelt Brian, die de auto een week geleden kocht van een handelaar. "Het moet allemaal nog bezinken.”

Nepbom
Nadat Brian de politie had gebeld, werd zijn straat het Bogardeind, in een straal van vijftig meter afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) concludeerde uiteindelijk dat het om een nepbom ging, die niet van echt te onderscheiden is.

Brian houdt defensie verantwoordelijk voor wat hem is overkomen. “Hier is het laatste woord nog niet over gezegd. Ik ga stappen ondernemen”, zegt Van de Koevering. “Misschien kan ik een schadevergoeding krijgen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.