Video

Een baan vinden op je 63ste onmogelijk? Voor Marianne niet

12 april 2017 om 18:41
nl
Ze werd gekozen uit honderdvijftig sollicitanten. Marianne Pruim uit Ridderkerk is sinds een week aan de slag als secretaresse bij BVKZ, de brancheverenging voor kleinschalige zorg in Oosterhout.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Verbaasd is ze niet, de bijna 64-jarige Marianne Pruim had eigenlijk altijd werk, al bijna 43 jaar. Aan pensioen denkt ze ook nog niet. Daarvoor vindt ze werken veel te leuk. Via Recruitment4you uit Sprang-Capelle vond ze een baan. "Het klikte meteen met de werkgever", zegt Marianne.

Volhouden
Terwijl veel mensen van boven de vijftig al moeite hebben om een baan te vinden, was het voor Marianne een fluitje van een cent. "Als je wil dan lukt het en je moet volhouden", zegt ze. "Mensen kunnen op mij bouwen en ik heb een rugzak met ervaring", vervolgt de kersverse secretaresse.

Volgens Marianne is het ook belangrijk dat je bijblijft met alle ontwikkelingen: "Ik ben bij op internet en volg de vakliteratuur." Werkgevers hebben veel baat bij ouderen die toch een andere instelling hebben als het op werken aankomt, vervolgt Marianne. Het verhaal dat ouderen zich vaker ziek zouden melden noemt zij onzin.

Vier dagen
Toch geeft Marianne wel toe dat als je ouder wordt de energie afneemt: "Ik werk vier dagen in de week, donderdag ga ik lekker golfen, alles van mij afslaan, dan krijg ik weer energie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.