NAC-spelers content met aanblijven coach Stijn Vreven: 'Er zit duidelijk progressie in'

12 april 2017 om 20:18
nl
Bij NAC is over het algemeen positief gereageeerd op de contractverlening van Stijn Vreven. De coach en de Bredase voetbalclub maakten dinsdag bekend dat de Belg ook volgend seizoen voor de groep staat. Bovendien werd er een optie bedongen voor 2019. "Goed dat er duidelijkheid is."
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Afgezien van de zeperd onlangs tegen Cambuur heeft Stijn Vreven de boel inmiddels aardig op de rit gekregen bij NAC sinds hij de ontslagen Marinus Dijkhuizen opvolgde. Het levert hem contractverlenging op. 

'Goed dat er duidelijkheid is'
"Dat is bij ons positief ontvangen", laat aanvoerder Robbie Haemhouts een dag later namens de spelersgroep weten. "Het is goed dat er duidelijkheid is. We kunnen ons nu volledig focussen op waar het om draait: de play offs goed en sterk in gaan."

"Ik moet dit helemaal niet zeggen", zegt Haemhouts over het feit dat hij over zijn baas praat. "Als je kijkt naar de laatste weken zie je dat er duidelijk progressie in zit. Daar kunnen we allemaal positief over zijn."

Maximale
Ook zijn collega Danny Verbeek is positief: "Ik denk dat het een geschikte trainer is voor NAC. Hij eist het maximale, dat heb je nodig bij een jonge groep."

Als zijn opvliegende karakter hem niet in de weg gaat zitten, is iedereen het er wel over eens dat Vreven bij NAC past. En, niet onbelangrijk, dat het elftal wat meer lef heeft gekregen en beter is gaan spelen. 

Het enige kritische geluid is dat het vrij vroeg is voor contractverlenging. Dat zou ook na het seizoen best kunnen, want één zwaluw maakt nog geen zomer.

Goed is goed
"Je kan kort door de bocht gaan", zegt trainer Stijn Vreven hierover. "En zeggen dat je gefaald hebt als aan het einde van het seizoen het eindresultaat niet gehaald is. Dat is een optie, maar daar heeft de club niet voor gekozen."

"Ze hebben gekeken hoe ik werk, hoe ik denk en hoe ik met de spelers omga. En ze hebben gekeken of ik in de zeer nabije toekomst het succes kan brengen waar iedereen naar snakt", aldus de coach, die op de eredivisie doelt.

Ook Hans Smulders, technisch directeur van NAC, wuift die kritiek weg. "We kijken naar andere criteria", zo zegt hij. "En wij doen het op de manier zoals wij vinden dat het moet. We hadden met hem duidelijke afspraken en goed is goed. Voor ons is het een logisch gevolg van de manier van werken van Stijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.