'Dit is een roep om respect', Statenlid verdient 7,49 euro per uur

13 april 2017 om 09:26 • Aangepast 21 november 2020 om 02:05
nl
€7,49 per uur. Dat verdient Statenlid Hagar Roijackers met haar werk voor de Provinciale Staten. Ze publiceerde haar salaris woensdag op Twitter om respect te vragen voor politici.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

De GroenLinkser wil het met een tweet opnemen voor haar collega's in de lokale en regionale politiek. "Je hoort mensen vaak mopperen over politieke zakkenvullers en ik vroeg me af of deze mensen beseffen dat wij dit maar per uur verdienen", vertelt ze.

Wachten op privacy instellingen...


Geen roep om verhoging
Tijdens het opgeven van haar jaaropgave kwam Roijackers achter haar uursalaris. Het bedrag is wat zij netto op haar rekening gestort krijgt. Het moet dan nog opgegeven worden bij de Belastingdienst. 

Ondanks dat het uurtarief onder het minimumloon ligt, is ze niet ontevreden. "Je hoort mij niet mopperen", vertelt ze. "En in deze tijden dat mensen het echt heel krap hebben, vind ik niet dat ik om verhoging van mijn salaris moet vragen."

Wachten op privacy instellingen...

 
 
Andere baan
Roijackers' werk voor de provincie is geen fulltime baan. In een normale werkweek werkt ze 24 uur voor de provincie. Daarnaast werkt ze ook nog 24 uur als beleidsadviseur voor oudereninstanties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.