Ethiopië zorgt voor rinkelende kassa bij Bavaria

13 april 2017 om 13:37
nl
Bierbrouwer Bavaria heeft vorig jaar weer een recordomzet geboekt. De omzet steeg met 14,8 procent ten opzichte van 2015, van 531 miljoen naar 610 miljoen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Bavaria produceerde in 2016 ruim zeven miljoen hectoliter bier in zes brouwerijen en is nu in meer dan 130 landen aanwezig. Bij Brouwerij Habesha in Ethiopïe is de productiecapaciteit vorig jaar verdubbeld.

"De overname van Palm Belgian Craft Brewers was zonder twijfel het hoogtepunt van 2016", vertelt Frank Swinkels van Bavaria. Daarnaast nam de Lieshoutse bierbrouwer vorig jaar in de Verenigde Staten de importeur Latis Imports over en werd een samenwerking opgezet met Molson Coors UK.

Glutenvrij bier
Bavaria introduceerde in 2016 ook als eerste grote Nederlandse brouwer een glutenvrij bier. "Wij willen voor ieder moment een passend biertje bieden", legt Swinkels uit. "Consumenten gaan steeds bewuster om met hun gezondheid en daarom was het voor ons een logische stap om de groeiende groep van consumenten met coeliakie en consumenten die bewust voor een glutenvrij dieet kiezen ook te kunnen laten genieten van ons bier. We hebben hier zeer veel positieve reacties op gehad. "

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.