Reuzenpanda’s vinden Brabantse bamboe heerlijk, Chinese bamboe niet nodig

13 april 2017 om 14:26
nl
De bamboe uit Asten valt in de smaak bij reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen. Het was nog maar de vraag of ze de Brabantse bamboe zouden lusten. Voor de zekerheid werd er een voorraad Chinese bamboe meegevlogen naar Nederland, maar dat bleek helemaal niet nodig. Kweker Bennie Nielen is blij en opgelucht.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Het is toch spannend. Als ze de Nederlandse bamboe niet lekker zouden vinden, zouden we echt een probleem hebben. Dan heb je toch het gevoel dat je als bedrijf hebt gefaald”, vertelt Nielen van Bamboo Giant in Asten.

Kieskeurig
Gelukkig voor de bamboekweker hebben de panda’s op de eerste dag al goed gegeten. Volgens Nielen zijn panda’s heel kieskeurige beesten, vooral qua voeding. Daarom is er eerst een menu samengesteld van veertien voornamelijk populaire soorten bamboe. Dat lijkt te werken. 

"De dieren komen uit China en hebben een lange reis achter de rug. Het zijn toch stressgevoelige dieren en nieuwe bamboe is ook spannend. Dit is echt goed nieuws.” Toch komt er volgens de kweker ook een beetje geluk bij kijken. Nielen: "Sommige reuzenpanda's zijn echt moeilijke eters, misschien hebben we nu geluk en zijn de twee nieuwelingen gemakkelijke eters."

Vijftien jaar
Reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen kwamen woensdag aan in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De dieren blijven vijftien jaar in Nederland.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!