Jürgen Locadia oogt fit, fris en gretig: 'Luuk de Jong mag van mij spits blijven' - Omroep Brabant

Jürgen Locadia oogt fit, fris en gretig: 'Luuk de Jong mag van mij spits blijven'

13 april 2017 om 16:43 • Aangepast 21 november 2020 om 02:04
nl
Terwijl sommige ploegen en sommige spelers snakken naar het einde van het seizoen, mag het van Jürgen Locadia nog wel even duren. De spits van PSV lijkt weer topfit na maandenlange afwezigheid door een blessure en weet ook het net weer te vinden. En daarmee voert hij binnen de selectie van PSV de concurrentie aardig op.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Want collega-spits Luuk de Jong maakt een minder seizoen door en werd halverwege de wedstrijd tegen Willem II door trainer Phillip Cocu al in de rust gewisseld. Toch vindt Locadia dat hij het voor De Jong moet opnemen.

"Luuk is een goede spits en dat heeft hij de twee afgelopen seizoenen ook bewezen. Iedereen maakt een periode door dat hij niet scoort, maar we moeten hem steunen. Niet alleen wij als spelers of staf, maar ook de fans. De trainer maakt de keuze wie er in de spits staat. Voor mij is het geen zaak meer of ik in de spits sta of linksbuiten."

Betere voetballer én beter mens
Jürgen Locadia oogt na zijn blessure fit, fris en gretig. Alsof hij niet alleen fysiek, maar ook mentaal aangesterkt is na zijn gedwongen, maandenlange revalidatie.

"Misschien zie ik dingen nu anders dan voor mijn blessure. Ik doe nu meer mijn best om een betere voetballer en een beter mens te zijn. Je beseft hoe mooi het is om voetballer te zijn en om elke dag te mogen trainen. Ik had niet gedacht dat ik meteen zo belangrijk kon zijn voor het team. Ik ben blij hoe het de laatste weken gegaan is."

Winnen van ADO Den Haag
In de competitie zijn er nog vier wedstrijden te gaan. De eerstvolgende wedstrijd voor PSV is zaterdagavond bij ADO Den Haag. Om de druk op de daaropvolgende topper tegen Ajax te houden moet er daar dus ook op het kunstgras gewonnen worden.

"Dat is best lastig daar. Daar hebben we het vorig jaar ook lastig gehad. Maar we moeten winnen. Hoe dan ook."

Geen gunfactor voor Feyenoord
En dan tot slot de titelstrijd. Heel Nederland lijkt zich er mee te bemoeien en steeds vaker laten BN'ers, maar ook bobo's, gevraagd en ongevraagd weten 'dat ze het Feyenoord zo gunnen'. Vanwege het legioen en omdat het alweer zo lang geleden is. Locadia kent die gunfactor niet.

"Dat ze al zo lang geen kampioen zijn geworden zal me worst wezen. Met alle respect. Ik hou me bezig met PSV. Wij hebben nog vier wedstrijden en dus nog vier finales. Voor ons wordt het moeilijk om die titel nog te pakken. Als Feyenoord niet te veel fouten maakt worden zij het. Wij moeten gewoon onze wedstrijden winnen. Dan zien we wel waar we dan staan."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.