Voorwerp vanaf viaduct op auto gegooid: 'Ik hoorde een enorme klap'

13 april 2017 om 17:06
nl
Het was dinsdagmorgen, geen vuiltje aan de lucht en Richard Brakels hield zich netjes aan de snelheid toen hij over de Kennedylaan in Eindhoven reed. Ineens schrok de automobilist uit Boxmeer zich kapot: vanaf een viaduct werd een nog onbekend voorwerp op zijn wagen gegooid.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Brakels (50) raakte niet gewond, maar het dakraam en het frame werden zwaar beschadigd. “Voor hetzelfde geld was het anders gelopen”, vertelt de man, die als enige in de auto zat. De dader is nog niet gevonden.

Rust plotseling verstoord
Brakels reed dinsdag rond elf uur in de richting van het centrum van de stad. Plotseling werden de rust en de muziek op de radio verstoord voor de man die in zijn woonplaats Boxmeer eigenaar is van een bedrijf, dat gespecialiseerd is in stofferen en geluidswerende panelen.

“Ik hoorde een enorme klap, keek schuin omhoog en zag dat het glazen dak aan gruzelementen was geslagen. Door een steen, denk ik. Ik heb niet meteen hard geremd of aan het stuur getrokken, maar de auto een eindje verderop geparkeerd bij een Esso-tankstation. Heb ondertussen nog wel gekeken naar het viaduct vanwaar wat zou zijn gegooid, maar ik zag niemand meer.”

Politie maakt rapport op
Op de parkeerplaats overzag hij de schade en zocht hij contact met de politie. Die was zo ter plaatse om het slachtoffer zijn verhaal te laten doen en rapport op te maken.

"Ook kreeg ik hulp bij het opruimen van de troep in de auto. Agenten zouden nog gezocht hebben naar de steen of een ander voorwerp, maar ik heb niet meer gehoord wat dat heeft opgeleverd”, vertelt Brakels. Hij acht de kans klein dat de dader zal worden gepakt. Brakels hoopt wel dat hij met zijn verhaal bereikt dat dit soort incidenten niet meer voorkomt.

'Onzettend veel geluk'
Hij beseft namelijk dat het ook heel anders had kunnen aflopen. “Ik had in de vangrail terecht kunnen komen of gewond kunnen raken. Ik heb gewoon ontzettend veel geluk gehad”, vertelt Brakels. Hij kwam er vanaf met stukjes glas in zijn haren en kleren. En splinters uiteraard verspreid over de binnenkant van zijn auto. Ook moest hij op de terugweg naar huis er rekening mee houden dat hij met een 'open dak' reed.

Bovendien is hij nu aangewezen op een huurwagen, omdat het nieuwe dak voor zijn beschadigde auto, een zwarte Volvo B16, in Zweden moet worden opgehaald.

Ook vriendin en dochter geschrokken
Thuis reageerden zijn vriendin en dochter ook geschrokken. Twee dagen later lijkt Brakels er overheen: “Ik heb sindsdien al ongeveer zeshonderd kilometer gereden, er moet wel gewerkt worden. Het gaat goed met me: ik heb er geen schrik van overgehouden om onder viaducten door te rijden." Brakels hoopt wel dat het voorval ooit opgehelderd wordt, ook al is het tegen beter weten in.

In het verleden werden auto's in Brabant wel vaker bekogeld, waarvan een enkele keer met dodelijke afloop. In de meeste gevallen werden de veroorzakers van deze ellende nooit gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.