FC Eindhoven en RKC Waalwijk vechten voor plek in play-offs: 'We doen er alles aan'

13 april 2017 om 19:01
nl
FC Eindhoven en RKC Waalwijk strijden de komende weken om een plek in de play-offs, het toetje van de Jupiler League waarbij gestreden wordt om een plaats in de eredivisie. Voor beide ploegen wordt het nog een lastige klus om die eindronde te bereiken, want RKC staat tiende en FC Eindhoven elfde.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Zoals de zaken er nu voor staan, geven voorlopig plaats twee tot en met negen recht op deelname aan de playoffs. Via een een ingewikkeld systeem zou daar ook de tiende plek nog bij kunnen komen als De Graafschap de vierde en laatste periode wint.

Heel spannend
Omdat plek acht ver weg is, lijkt de strijd op de negende plaats tussen RKC Waalwijk (10e) en FC Eindhoven (11e) te zijn losgebarsten. FC Emmen, dat die negende positie bezet, is de te kloppen ploeg. De verschillen zijn minimaal. 

"Het is heel spannend", zegt RKC-trainer Peter van den Berg dan ook. "Het staat heel dicht bij elkaar. Emmen heeft een gelijk aantal punten als RKC, maar een beter doelsaldo. En Eindhoven staat twee punten achter ons. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg kan er van alles gebeuren. Maar na dit weekend kunnen we wel zeggen of we zijn aan- of afgehaakt."

Hoop
Van den Berg oogt rustig. Voor RKC is de druk niet zo hoog, want na twee rampseizoenen is alles meegenomen. Club en supporters zullen een gat in de lucht springen als RKC de nacompetitie haalt. Het wordt lastig, want de Waalwijkers hebben een lastig programma.

"Zo lang je het kan redden, is er hoop. Het is allemaal niet zo moeilijk, je zal je wedstrijden moeten winnen en dan maak je een goede kans op de play offs", simplificeert de coach de stand van zaken.

Honderd procent
Voor RKC-speler Fred Benson ligt het toch even anders. "Voor mij persoonlijk is het wel een 'must', want wij horen in de play-offs", zo zegt de aanvaller. "Daar zijn we ook elke dag mee bezig, we gaan er voor honderd procent voor." 

In theorie kan RKC ook nog de vierde periodetitel winnen. Die geeft ook recht op de play-offs.

FC Eindhoven gaat er voor
Ook FC Eindhoven maakt nog kans op een plaatsje in de play-offs. De ploeg, elfde, zal dan FC Emmen en RKC Waalwijk voorbij moeten gaan op de ranglijst.

"We doen er alles aan", zegt Dario van den Buijs, speler van FC Eindhoven. "Eindhoven moet altijd de play-offs halen met zoveel kwaliteit in deze groep. Het zou anders een hele teleurstelling zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we het kunnen halen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.