'Wie van extremiteiten houdt, hoeft zich niet te melden', Wilders over toekomstige raadsleden

13 april 2017 om 20:04
Geert Wilders in de studio van Omroep Brabant (foto: Omroep Brabant).
Geert Wilders in de studio van Omroep Brabant (foto: Omroep Brabant).
“Ik heb alle hoop en vertrouwen dat er genoeg kandidaten zullen zijn om de PVV volgend jaar in Brabant mee te laten doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Wij gaan er voor zorgen dat niet langer in Den Haag wordt bepaald wat nodig is, maar dat mensen in plaatsen als St. Willebrord, Etten-Leur en Helmond dit zelf gaan doen.”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Geert Wilders heeft dit donderdag gezegd bij Omroep Brabant. De voorman van de Partij Voor de Vrijheid is in Brabant, omdat hij later op de avond St. Willebrord bezoekt.

Op zoek naar raadsleden in spe
Hij gaat er op zoek naar potentiële gemeenteraadsleden. St. Willebrord maakt deel uit van de gemeente Rucphen en dat is een van de zes gemeenten in onze provincie waar de PVV volgend jaar voor het eerst aan de gemeenteraadsverkiezingen wil meedoen. Alleen in Limburg trok de partij bij de Tweede Kamerverkiezingen relatief meer stemmen dan in Brabant.

"Brabant moet weer van ons worden. Er is behoefte aan een fris geluid. Mensen naar wie wij op zoek zijn, moeten uiteraard achter ons gedachtegoed staan, lef hebben, tegen kritiek kunnen en niet bang zijn om standpunten in te nemen waar anderen niet voor kiezen. Ook moeten ze gezond verstand hebben. Mensen die van extremiteiten houden, hoeven zich niet te melden", beschrijft Wilders het profiel van een PVV-raadslid in spe.

'Voldoende animo'
De partijleider verwacht dat er voldoende animo zal zijn. "In de ene gemeente loopt het wat beter dan de andere, maar er hebben zich al behoorlijk wat mensen aangemeld.” Wilders gebruikt zijn bezoek aan St. Willebrord ook om de inwoners te bedanken die een maand geleden tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer op zijn partij hebben gestemd

"Als er één gemeente is die ons steeds weer trouw heeft gesteund, dan is het wel Rucphen. We beginnen vandaag met onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wat is er dan mooier om dit in de gemeente te doen die ons mede zo groot heeft gemaakt."

"Het zal meestal goed gaan'
"Ik hoop dan ook veel mensen te zullen zien en dat velen er over nadenken om zich bij ons aan te sluiten. Ze krijgen van mij de vrije hand. Het zal heus een keer fout gaan, maar ik ga er vanuit dat het meestal goed zal gaan. Maar lid worden van de PVV, dat zit er niet in", aldus Wilders, die het enige lid van zijn partij is en blijft.


Eerder dit jaar, aan de vooravond van die verkiezingen, was Wilders al in West-Brabant. Enkele honderden belangstellenden waren erbij toen hij kwam flyeren.

Wachten op privacy instellingen...