Peter Aerts nog één keer in de ring: 'Ik neem wel risico want ik heb een goede tegenstander'

13 april 2017 om 20:57
nl
Peter Aerts, drievoudig K1-wereldkampioen, keert nog één keer terug in de wedstrijdring. Op 23 april neemt hij definitief afscheid tijdens de World Fighting League in het TopSportCentrum in Almere.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Aerts kreeg in december 2013 al een 'afscheidswedstrijd', hij verloor het duel op punten van Rico Verhoeven. Op oudjaarsavond 2015 kwam hij vervolgens nog een keer in actie tijdens een evenement in Japan. Zondag 23 april neemt The Dutch Lumberjack afscheid met een wedstrijd in eigen land. "Dat doe ik vooral voor mijn familie."

"In principe was ik al klaar, ja", gaat Aerts verder. "Maar ik had hier nooit een afscheid gehad. Ik werd gevraagd, toen zei ik dat ik zou kijken hoe het gaat. En het ging wel goed. Ik ga het nog één keer doen, de laatste keer."

'Ik train nog iedere dag'
De 46-jarige Aerts wacht een zware wedstrijd. "Ik kijk ernaar uit. Ik neem wel een risico, want met Tsotne Rogava heb ik een hele goede jongen als tegenstander. Maar winnen of verliezen, ik doe het in principe voor mijn familie. Dat ze allemaal kunnen komen kijken naar mijn afscheid. Mijn vader en moeder waren er bijvoorbeeld niet bij in Japan. Het is leuk om nog een keertje te doen."

Hoewel hij al jaren gestopt is, stapt Aerts fit in de ring. "Ik train nog elke dag. De vorm is goed. Ik ga gewoon knokken, voel me goed en dan zien we wel wat er gaat gebeuren."

'Niet tegen koekenbakker'
Afscheid nemen tegen een sterke tegenstander, Aerts ligt er niet wakker van. "Je kan ook tegen een koekenbakker vechten en meteen makkelijk winnen, maar dat is ook niets. En ik hou er wel van hoor, een beetje risico in het leven."
[youtube:https://youtu.be/6T0K7SAlLfg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.