Yuri van Gelder niet gekruisigd in The Passion

13 april 2017 om 21:56 • Aangepast 21 november 2020 om 02:04
nl
Yuri van Gelder uit Waalwijk is donderdagavond te zien als moordenaar Barabbas in het muziekspektakel The Passion dat donderdagavond door KRO-NCRV en EO wordt uitgezonden.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

Barabbas die volgens het Nieuwe Testament als moordenaar wordt omschreven, werd in plaats van Jezus vrijgelaten voor de kruisiging. Het volk kon kiezen voor gratie voor Barabbas of Jezus. Die laatste werd, zoals bekend, niet gespaard tijdens Pasen.

Yuri van Gelder is misschien niet de meest voor de hand liggende Barabbas, maar tegelijkertijd ook niet totaal onverwacht. De rol van Barabbas gaat vaak naar een BN'er die in opspraak is geraakt. Van Gelder deed in augustus nogal wat stof opwaaien tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij werd per direct naar huis gestuurd vanwege overmatig alcoholgebruik. Het kwam hem duur te staan. Zelfs de rechter vond dat hij terecht naar huis was gestuurd.

Wachten op privacy instellingen...

BN'ers in opspraak
Andere BN'ers die eerder Barabbas speelden, hadden ook problemen met hun reputatie. Zo kroop Dave Roelvink in 2015 in de huid van de crimineel. Hij werd in dat jaar verdacht van juwelenroof en was ook te zien in een seksfilmpje.

Het jaar daarvoor ging de rol naar oud-voetballer Glenn Helder, die ooit verdacht was van mishandeling en wapenbezit. Ook oud-wielrenner Thomas Dekker is ooit als Barabbas gecast. Hij werd een paar jaar daarvoor tijdelijk geschorst vanwege doping.

Live vanuit Leeuwarden
The Passion is een hervertelling van de laatste uren van Jezus. Het is een groots muzikaal evenement dat elk jaar in een andere stad wordt gehouden. Dit jaar kwam het live spektakel vanuit Leeuwarden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!