Warme ontvangst voor Geert Wilders: 'Er is geen moskee in Rucphen, dat moeten we zo houden'

13 april 2017 om 22:52 • Aangepast 21 november 2020 om 02:04
nl
"Het is een warm bad, alsof ik thuiskom." Geert Wilders voelde zich donderdagavond in St. Willebrord de koning te rijk. De voorman van de Partij Voor de Vrijheid (PVV) was overweldigd door de belangstelling voor zijn bezoek aan het dorp. Wilders' bezoek, dat een uurtje duurde, was bij Omroep Brabant live te volgen via internet.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De PVV-topman sprak de aanwezigen toe en trakteerde hen op taart en gebak. "Dit is geweldig, als je ziet hoeveel mensen hierop afkomen en dan staat er ook nog een aantal buiten te wachten. Het zijn ook allemaal lieve mensen en ik hoop en verwacht dat ik ook volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen op hen kan rekenen."

Dank voor stem
Wilders was in St. Willebrord om de kiezers te bedanken voor het enorme aantal stemmen dat hij in de gemeente Rucphen kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen: 38,9 procent. "Ik had hier veel eerder moeten zijn", aldus Wilders die mensen niet alleen vriendelijk toesprak, maar ook enthousiast probeerde te maken voor de functie van PVV-raadslid.

Wachten op privacy instellingen...


'Ik heb mijn twijfels'
Niet iedereen is net zo optimistisch als Wilders. Eén van de bezoekers: “Ik heb een jaar of achttien in het sociale werk gezeten. En ik vraag me af of het iemand zal lukken om hier een politieke partij van de grond te krijgen. Er komt zoveel bij kijken: je moet kennis van zaken hebben, gestudeerd hebben, stukken kunnen lezen en die kunnen interpreteren. Ik heb mijn twijfels. Als ze erin geloven, dan moeten ze het waarmaken. Ik moet het nog zien. Maar ik vind het wel hartstikke leuk dat hij St. Willebrord op de kaart zet, ook al is het misschien dan een beetje negatief."

Zes PVV-gemeenten in Brabant?
Rucphen is een van de zes Brabantse gemeenten waar de PVV volgend jaar wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Kandidaat-raadsleden zijn er echter nog niet. In juni moet hierover meer duidelijkheid komen.

Een andere bezoeker zou zich best bij de partij willen aansluiten. “Er staat bijvoorbeeld geen moskee in ons dorp. Dat moeten we zo zien te houden. Nederland zou eens opgeschoond moeten worden. Ja, ook St. Willebord.”

'Eigenheid van het dorp'
Ook een van de andere naar schatting honderd aanwezigen ziet het wel zitten in de PVV. “Ik sta voor de eigenheid van mijn dorp.” 

Anderen waren op de bijeenkomst in dorpshuis De Lanteern afgekomen om Wilders van dichtbij te zien en met hem op de foto te gaan. Eén van hen: “Zo dikwijls zie je hem niet.” 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.