Michael van Gerwen speelt na 1-5 achterstand alsnog gelijk tegen Peter Wright

13 april 2017 om 22:23
nl
Michael van Gerwen leek donderdagavond op weg naar een kansloze nederlaag, maar stapte uiteindelijk met een punt van het podium. Na een 1-5 achterstand knokte hij zich terug naar 6-6.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van Gerwen kreeg in de eerste drie legs iedere leg een pijl op een dubbel, maar geen enkele keer was het raak voor de regerend wereldkampioen. Vijf pijlen gingen mis, waar Wright wel raak wist te gooien. Binnen korte tijd kwam de Schot op een 0-4 voorsprong.

[tweet:https://twitter.com/OfficialPDC/status/852603016071053319]
Met zijn achtste pijl op een dubbel wist Van Gerwen zichzelf eindelijk op het scorebord te zetten. Wright had in de volgende leg weer maar één pijl nodig. Vijf van de zes kansen werden benut door de nummer twee van de Premier League. Bij een 1-5 voorsprong ging Wright voor een 144-finish, na twee perfecte pijlen ging het mis op dubbel twaalf. Van Gerwen pakte de leg daarna via dubbel twintig, om daarna ook de volgende leg naar zich toe te trekken.

Wright kwam op 3-6 en kon in de volgende leg de winst pakken. Hij miste de dubbel twintig bij een 140-finish. Van Gerwen gooide uit en pakte de volgende leg terwijl Wright nog op 201 stond. In de beslissende leg kreeg Wright weer een pijl om de wedstrijd uit te gooien, maar hij miste op dubbel zestien. Van Gerwen gooide 68 in twee pijlen uit en pakte zo een punt.

Negendarter
Adrian Lewis kreeg de zaal in Liverpool plat door een negendarter te gooien tegen Raymond van Barneveld:

[youtube:https://youtu.be/of2Lrkq1EHc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.