Marianne Vos tempert verwachtingen Amstel Gold Race: 'Nog niet tevreden'

14 april 2017 om 19:05 • Aangepast 21 november 2020 om 02:03
nl
Marianne Vos start zondag zonder al te hoge verwachtingen in de vrouweneditie van de Amstel Gold Race. "Ik heb dit seizoen een aantal koersen gereden, maar ben nog niet tevreden over mijn niveau", zegt de meervoudig wereldkampioene in een vooruitblik van haar ploeg WM3.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

"Ik heb in ieder geval een rol waarin ik ondersteunend ben aan het team. Het is afwachten hoe ver ik die rol in de koers zal dragen."

Vos is wel zeer te spreken over het Waalse drieluik dat de wielrensters dit jaar voor het eerst krijgen voorgeschoteld. Na de Amstel Gold Race, voor het eerst sinds 2003 terug voor de vrouwen, volgen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Boost
"Dit geeft een enorme boost aan onze sport. De historie van deze koersen spreekt alle sportliefhebbers aan. Dat wij ze nu alle drie mogen rijden, zorgt voor veel meer aandacht voor onze sport.''

Vos kent de geheimen van het parcours in Zuid-Limburg. De vrouwen passeren onder meer vier keer de Cauberg.

"Ik ben in Limburg gaan trainen en heb belangrijke stukken van de Amstel Gold Race nog eens gereden. De finale kan ik met mn ogen dicht rijden, want die is gelijk aan het wereldkampioenschap van 2012. Hoe het zondag gaat, zullen we zien", aldus Vos.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.