RKC Waalwijk kan promotiefeestje van VVV-Venlo niet verstoren

15 april 2017 om 00:03
VVV-Venlo is door een 1-2 overwinning op RKC Waalwijk gepromoveerd naar de eredivisie. RKC leek lange tijd op een punt af te stevenen, maar Clint Leemans deed de Waalwijkers de das om met twee goals. Door de nederlaag is de kans dat RKC de play-offs haalt een stuk kleiner geworden.
Profielfoto van Nanko Boelman
Nanko Boelman

Met een tjokvol uitvak ging VVV in het Mandemakers Stadion vol voor promotie. De ploeg begon stormachtig. De grootste kans van VVV was na een kwartiertje spelen uitgerekend voor Bredanaar Ralf Seuntjens, die een rebound van dichtbij niet achter keeper Tamati Williams kreeg. Even later was hij gevaarlijk met een sierlijke hakbal, maar het eerste halfuur kwam RKC ongeschonden door.

Strafschoppen
Meteen daarop maaide Serginho Greene gigantisch over de bal heen, maar Joey Sleegers schoot alleen voor keeper Williams naast. Uiteindelijk werd het toch 0-1. Na 38 minuten haalde Evander Sno Vito van Crooy neer. Leemans schoot de penalty hard tegen de touwen. Tot de rust bleef het 0-1.

Nadat RKC kort voor rust al een penalty claimde (Benson werd vastgehouden, maar was al afgevlagd voor buitenspel), kreeg het er in de 54e minuut alsnog eentje. Anderson werd onderuit gehaald door Promes. Scheidsrechter Kamphuis was resoluut, Voskamp benutte de penalty.

Late treffer
Na de 1-1 zakte VVV steeds verder weg, RKC werd gevaarlijker. Zo had Johan Voskamp een kwartier voor tijd een mooie kans. Maar hij schoot naast. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg toch het deksel op de neus. Veldhovenaar Clint Leemans maakte uit een vrije trap de 1-2.

"Ik ben misschien wel de gelukkigste Brabander van het veld", aldus Leemans. "De pijp was eigenlijk wel leeg. Ik had er weinig vertrouwen meer in dat we zouden winnen. Gelukkig viel die vrije trap nog binnen."