Voormalig gevangenisdirecteur heeft wietkwekerij: ‘Jezus is onze rechter' - Omroep Brabant
Video

Voormalig gevangenisdirecteur heeft wietkwekerij: ‘Jezus is onze rechter'

15 april 2017 om 17:58
nl
114 hennepplanten werden in zijn huis in Nieuw-Vossemeer aangetroffen. Niet extreem veel, niet weinig, genoeg om opgepakt te worden. Toch is het verhaal van Hank G., de eigenaar van de hennepplanten, opvallend.
Profielfoto van Pepijn Nagtzaam
Geschreven door
Pepijn Nagtzaam

G. werkt al jaren voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. Als projectmanager, programmamanager en directeur. Hij zit op hoge posities. In het verleden werkte G. onder andere als plaatsvervangend directeur - voor de Dienst Justitiële Inrichtingen - in de PI’s in Middelburg en Vught.

Woordvoerder Jaap Oosterveer zegt dat de man is geschorst tijdens het onderzoek van justitie. Hij weet niet of er consequenties volgen. Dat hangt volgens hem af van de resultaten van het onderzoek.

Verslaafden en daklozen
In zijn vrije tijd blijkt hij zich in te zetten voor daklozen en verslaafden via een Rotterdamse christelijke stichting. Ook is hij actief lid van een evangelische gemeenschap in Steenbergen. Daar zou hij samen met zijn vrouw tijdens de viering van Goede Vrijdag nog om vergiffenis hebben gevraagd.

Jezus
Reageren op alle commotie wil hij niet. Zijn dochter wil ook weinig zeggen tegen de pers, behalve dat haar vader geen behoefte heeft aan commentaar. "Wij hebben Jezus met ons en dat is onze rechter", zegt zij.

Een buurtbewoonster snapt er weinig van. "Zo’n goede baan en dan toch dat doen. Maar ja, geld hé", concludeert zij. Op de dag van de aanhouding kwam de politie onder andere bij haar binnen. "Ze hadden opdracht gehad, zeiden ze. Maar toen ze in de schuur waren geweest was ‘t al snel duidelijk dat ze verderop moesten zijn. Ik weet nog niet eens hoe die planten eruit zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.