Alexander (11) in tranen na afbranden boomhut: 'Hij was pas net klaar'

15 april 2017 om 23:37
nl
Na twee weken zwoegen door meer dan twintig kinderen was de boomhut in de bossen van de Vughtse Heide eindelijk klaar. Maar de makers hebben er maar kort van kunnen genieten, want zaterdag ging de creatie na twee weken in vlammen op. Bouwer Alexander (11) zag hoe zijn kunstwerk in de as ging. "Dit is wel heel jammer."
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

"Ik ging iedere dag van twee tot half negen naar de hut", vertelt Alexander. "Hij was best groot en vijf meter hoog. Er stonden allemaal ladders, dus het was wel veilig. Soms nam iemand wat lekkers mee bij de bakker en dan gingen we dat daar opeten", vertelt de scholier.

Zaterdagmiddag fietste een van de bouwers langs de hut. "Hij zag er rook vandaan komen, dus toen zijn we met allemaal kinderen gaan kijken. Er was al brandweer bij en het zag helemaal zwart", aldus Alexander.

Aangifte
De brandweer vermoedt dat het vuur is aangestoken. Alexander heeft dat vermoeden ook. "Er zijn kinderen die hebben gedreigd om de hut in brand te steken omdat ze er zelf niet in mochten." De ouders van een van de kinderen gaat daarom aangifte doen van brandstichting.

Een nieuwe bouwhut zit er voorlopig niet in. "Misschien dat we in de zomer weer gaan bouwen, maar dat is veel werk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.