Video

PSV ontgoocheld na funest gelijkspel tegen ADO Den Haag: 'Seizoen is wel voorbij'

16 april 2017 om 13:23 • Aangepast 21 november 2020 om 02:01
nl
Een verkeerde speler wisselen en vlak voor tijd een tegentreffer incasseren die onnodig, maar ook funest was. 'Het is misschien wel tekenend voor dit seizoen', zei trainer Phillip Cocu na afloop van de wedstrijd bij ADO Haag, die in 1-1 eindigde.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Cocu oogde aangeslagen, de spelers ook. "Er was na afloop woede en frustratie in de kleedkamer. Er werd ook met iets gegooid. We hebben ons in slaap laten sussen, maar hadden het nooit zover moeten laten komen", aldus Joshua Brenet. De vleugelverdediger had eindelijk weer eens een basisplaats had, maar kon daar niet van genieten.

Wachten op privacy instellingen...

Ook Davy Pröpper baalde na afloop. Lange tijd leek hij matchwinner te worden door zijn vroege goal. 

Weinig meer te halen
"In de tweede helft gaven wij ADO Den Haag toch weer het gevoel dat er tegen ons iets te halen viel, hoewel wij ook grote kansen hadden. In de competitie lijkt het nu alsof er voor ons weinig meer valt te halen. Maar de wedstrijd tegen Ajax is zeker niet voor spek en bonen. Dat zijn wedstrijden tegen Ajax nooit. Er staat nog veel prestige op het spel. 

Titel en tweede plaats uit zicht
Jürgen Locadia beseft dat nu de titel, maar zelfs de tweede plaats vrijwel onbereikbaar is. "Ik denk het wel, maar ik heb er geen woorden voor dat we het zo hebben laten liggen. Het ligt aan iedereen. In de eerste helft spelen we ADO van de mat en dan gaan we de tweede helft zo achteruit lopen. Zuurder dan dit kan niet."

En dus eindigt het seizoen van PSV in mineur. De meegereisde supporters lieten hun ongenoegen al merken. Richting de spelers én richting trainer Phillip Cocu. Locadia daarover.

"De fans hebben al het recht om boos te zijn en ik snap dat zij teleurgesteld zijn in ons. Ook in de kleedkamer ging het er aan toe. Wat er precies gezegd is hou ik voor me, maar het was niet positief. Ik denk dat het seizoen voor ons nu klaar is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.