Rode kaart, penaltyserie, maar wel naar de bekerfinale - Omroep Brabant

Rode kaart, penaltyserie, maar wel naar de bekerfinale

16 april 2017 om 11:48
nl
De voetbalsters van PSV hebben zich geplaatst voor de finale van het toernooi om de KNVB-beker. De Eindhovense vrouwen waren zaterdagavond in de halve eindstrijd te sterk voor sc Heerenveen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Nadia Coolen bezorgde PSV een droomstart. Zij tikte een voorzet van Jeslynn Kuijpers binnen. "Ik kreeg de bal van de linkerkant en met links schoot ik hem hoog in het doel." Kuijpers was daarna zelf ook nog dicht bij een treffer en ook Vanity Lewerissa kreeg een goede kans op de 2-0, maar die viel niet.

Paal en lat
Ook in de tweede helft was PSV de bovenliggende partij. Kirsten Koopmans en Kim Mourmans raakten paal en lat.

Maar doordat PSV geen 2-0 maakte, bleef Heerenveen in de wedstrijd. En de thuisploeg kreeg het helemaal lastig toen Myrthe Moorrees uit het veld werd gestuurd nadat zij aan de noodrem trok.

Akkerman
Tegen tien PSV'ers voerde Heerenveen de druk op. Keeper Angela Christ kon een 'zekere' treffer nog voorkomen, maar ze moest in blessuretijd toch buigen voor een schot van Tiny Hoekstra: 1-1. "Heel zuur", verzucht Lewerissa. "En daarna moesten er gelijk penalty's worden genomen", vertelt Nadia Coolen. "Daar hadden we van tevoren natuurlijk niet op gehoopt."

Koopmans miste de eerste strafschop, maar Christ keerde ook de eerste inzet van Heerenveen. En korte tijd later wist Christ ook nog een andere Friese penalty te stoppen. Vervolgens besliste Lucie Akkerman het duel in Eindhovens voordeel. "Bij zo'n penaltyreeks komen altijd veel spanningen kijken, maar gelukkig waren we koel genoeg om het uiteindelijk af te maken."
[Tweet:https://twitter.com/vrouwen_sch/status/853257267327762432]

Bij keepster Angela Christ stroomde de adrenaline door het lichaam. "Bij zo'n penaltyreeks hangt het van jou af en kun je belangrijk zijn als keepster. Mijn droom kwam uit." Christ keek in het radioprogramma Sportlunch ook al even vooruit. "Eerst even nagenieten en daarna vol gas geven in de finale tegen Ajax." 

'Eerder moeten beslissen'
"Dit was bepaald niet onze beste wedstrijd", beaamde Lewerissa na afloop.

"We hebben het onszelf erg lastig gemaakt", realiseerde aanvoerster Myrthe Moorrees zich in de catacomben. "We konden het al eerder in de wedstrijd beslissen. Het was moeilijk om het einde van de wedstrijd van de zijkant te bekijken, zeker toen de 1-1 in de negentigste minuut viel. Maar de meiden hebben het goed gedaan, de bekerfinale is een feit."

Aartsrivaal
In de finale op 2 juni in Den Haag treft PSV aartsrivaal Ajax, dat PEC Zwolle uitschakelde. In 2014 troffen PSV en Ajax elkaar ook al in de bekerfinale. Toen was Ajax te sterk voor de Eindhovense vrouwen.

Maar de competitiewedstrijd tegen Ajax wonnen de PSV-vrouwen eind maart met 1-0.
[Tweet:https://twitter.com/PSV/status/853257978413289473]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.