Geen trek in de woonboulevard? Dit zijn de alternatieve paasuitjes

17 april 2017 om 12:42
nl
Klaar met eieren beschilderen, de paasbrunch en ben je ook al langs de woonboulevard geweest? Dan zijn er nog genoeg andere dingen waar je je vrije paastijd aan kunt besteden. Hieronder een kleine greep uit de alternatieve paasactiviteiten.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Kamelen Paassafari
Bij Kamelenmelkerij Smits in Berlicum kun je op eerste en tweede paasdag op kamelensafari. Je kunt kamelenkalfjes de fles geven, op een kameel zitten en pannenkoeken eten, gemaakt van kamelenmelk. Dit uitje heeft ook nog wat educatiefs: er is een presentatie over kamelen en een rondleiding.

Van Gogh Village
Het Van Gogh Village in Nuenen is zondag en maandag geopend. Zowel binnen als buiten leer je alles over het leven en het werk van Vincent van Gogh. Je kunt natuurlijk ook het bekende Van Gogh kerkje bezoeken.

Het Aardbeienterras
Het Aardbeienterras in Rijsbergen is beide paasdagen open. In de speelweide en de kassen leer je alles over aardbeien. Je kunt er aardbeien plukken, je laten rondleiden door een teler, zelf een aarbeienplantje planten, een ‘smokkeltocht’ doen en nog veel meer.
[YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=0EsYaIy_fKU]
Kattenparadijs Mispoes
Afgelopen jaar werd het eerste kattencafé van Brabant geopend en ook met Pasen kun je terecht bij de zachte, spinnende viervoeters in Kattenparadijs Mispoes. Eerste paasdag zit al vol maar tweede paasdag zijn er nog wat plekjes om de beestjes te aaien onder genot van een kopje koffie of thee. Wel even reserveren van tevoren.

Sint-Janstoren
Na al dat paasontbijt kan wat beweging geen kwaad. In Den Bosch kun je de 43-meter hoge Sint-Janstoren beklimmen. Een gids leidt je langs het carillon, het uurwerk en een tentoonstelling.

Plattelandsfair
De Koepelhal in Tilburg wordt tweede paasdag omgetoverd tot plattelandsfair. Er is veel te eten en te proeven. Ook voor kinderen is er iets doen: de fair heeft een kinderplein, springkussen en een stropiramide.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.