Willem II blijft in race voor play-offs na winst op Go Ahead Eagles

16 april 2017 om 15:54 • Aangepast 21 november 2020 om 02:00
Willem II houdt zicht op een plek voor deelname aan de play-offs. De Tilburgers wonnen zondagmiddag met 2-0 van hekkensluiter Go Ahead Eagles.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Bart Elzendoorn

Willem II leek na acht minuten op voorsprong te komen. Haye verschalkte Zwarthoed, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Go Ahead Eagles trok zich terug op eigen helft, maar kreeg in de persoon van Schenk wel een goede mogelijkheid op de openingstreffer. De verdediger kon vrij inkoppen, maar hij mikte te hoog.

Het veldoverwicht van de thuisploeg leidde in de eerste twintig minuten nog niet tot een doelpunt. Croux probeerde het met een subtiele kopbal en een afstandsschot van Lieftink ging naast.

Kansen Go Ahead Eagles
Lamprou moest in het eerste half uur één keer handelend optreden op een inzet van Ritzmaier. Go Ahead Eagles kreeg door die poging meer de geest. Hendriks en opnieuw Ritzmaier probeerden het met schoten, maar die waren voor Willem II nog zonder gevolgen. Antonia schoot na een knappe solo in de handen van Lamprou.

De doelman liet daarna een voorzet van Schenk los, maar hij reageerde wel attent op de rebound van Hendriks. Een vrije trap van Duits ging vervolgens rakelings naast.

Ingreep
Willem II-trainer Van de Looi greep in de rust in. Hij bracht spits Sol voor middenvelder Lieftink. Die ingreep leek de thuisploeg goed te doen. Willem II begon aanvallend en Croux was na een fraaie dribbel dichtbij de openingstreffer. Een poging van Haye belandde in de handen van Zwarthoed.

De doelman van de ploeg uit Deventer was in de 63e minuut opnieuw een sta-in-de-weg toen hij een vrije trap van Haye uit de hoek ranselde. Een minuutje later claimde Go Ahead Eagles een penalty, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee.

De wissel van Van de Looi betaalde zich in de 72e minuut uit. Croux zette voor en Sol kopte uitstekend binnen. Een verdiende voorsprong, die een paar minuten later door Ritzmaier bijna ongedaan werd gemaakt. Zijn schot ging echter voorlangs.

Genadeslag
Schuurman bezegelde het lot van Go Ahead Eagles in de 82e minuut met een fraaie treffer. Hij volleerde binnen nadat Oulare de bal doorkopte.