Video

Bezoekers Paaspop unaniem: Doe Maar was de topact van dit jaar

16 april 2017 om 21:55 • Aangepast 21 november 2020 om 02:00
nl
De Band Doe Maar was veruit de beste act van Paaspop 2017. Daar zijn alle bezoekers het over eens: de ouderen, maar ook de jongeren op het festival.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

"We werden nog aangesproken door wat oude vrouwen, die verbaasd waren dat wij alle liedjes kenden", zegt de 23-jarige Luuk uit Sint Anthonis lachend. "Natuurlijk kennen we die. Ik had ze alleen nog nooit live gezien. Maar ze hebben de verwachtingen zeker waar gemaakt." 

ZIE OOK: Record: in dit weekend 75.000 bezoekers op Paaspop [LIVEBLOG]

De vele lampjes en lichtschermen maken Paaspop volgens Luuk helemaal af. "Het is hier net een grote kermisattractie. Heel erg gaaf." Ook wil hij één dieptepuntje noemen: de pizza's. "Die waren niet te eten."

Veel genres
Die populariteit van Doe Maar houdt niet op bij de grens. Een viertal Vlamingen van rond de veertig jaar zong ook elk lied mee. "Die mannen zijn ook bij ons heel bekend. Doe Maar was zeker een hoogtepunt", zeggen ze zondagavond onder het genot van een Jack Daniëls. Een biertje gaat er bij de mannen niet in. "Ze hebben Heineken. Dat is geen bier", zegt de 44-jarige Guy uit Mol. Wel is hij te spreken over de vele muziekstijlen. Daarmee onderscheidt Paaspop zich van alle Belgische festivals. "Hier heb je metal, kun je dansen en heb je Nederlandse schlagers. Zoiets heb je bij ons niet." 


Straattheater
Een tafeltje verderop beleven Marloes (45) en Erik (44) hun hoogtepunt. Er stond een kelners-belletje op hun tafel. Na het rinkelen kwamen er spontaan twee obers aan. Voor ze het wisten werd er eten opgediend op een bord en kregen ze een biertje in een echt glas. "Zo leuk. Bijna het hoogtepunt", zegt de Boxtelse Marloes. 

Wachten op privacy instellingen...

De geïmproviseerde theateract haalt het alleen niet bij Doe Maar. Wéér wordt de band van de Hilvarenbeekse zanger Henny Vrienten genoemd als hoogtepunt. "We kwamen speciaal voor Doe Maar", zegt Erik. Om een hele praktische reden. "Van die generatie gaan er tegenwoordig een hoop dood. Dus het zou zomaar eens de laatste keer kunnen zijn dat we ze live kunnen zien. Ze zijn tenslotte al zeventig-plus." 

Het was hun eerste Paaspop. "Maar zeker niet de laatste. Volgend jaar weer", zegt Marloes. Ze heeft al om zich heen gezien dat haar generatie goed vertegenwoordigd is op het Schijndelse festival. "Gezien het publiek kunnen wij nog vele jaren mee." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!