Sneeuw en vorst in aantocht: 'Misschien weer handschoenen in de vroege ochtend'

17 april 2017 om 12:44
nl
Dacht je dat na deze frisse paasdagen het warme lenteweer snel zou terugkomen? Je hebt het mis. Er staan ons winterse buien met hagel en natte sneeuw en vorst te wachten. Met name in de nacht en vroege ochtend, melden Weeronline en weer.nl.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Deze paasmaandag wordt het volgens Moniek Wulms van weer.nl nog 'best een mooie dag'. "Zeker in vergelijking met zondag. De afgelopen nacht hebben we heel veel buien gehad, maar de meeste buien zijn maandagochtend alweer richting het zuidoosten weggetrokken. De rest van de dag is het bij ons toch wel heel aardig weer."

Temperaturen rond de nul 
Het gaat volgens haar geleidelijk steeds meer opklaren. "De zon komt er op steeds meer plaatsen doorheen. Er gaan veel stapelwolken ontstaan, dat wel. Een enkele stapelwolk kan nog steeds uitgroeien tot een bui, maar dit gebeurt lang niet overal. En met geregeld zon is het toch best aardig vandaag. Wel nog frisjes, met elf graden maximaal en een windkracht drie uit het noordwesten. De temperatuur is niet helemaal om over naar huis te schrijven."

Dinsdag overdag verwacht Wulms hetzelfde soort weer. Tot en met vrijdag zal het overdag zo'n tien tot twaalf graden worden. "Maar de nachten, die gaan kouder verlopen. De komende nacht verwacht ik al temperaturen rond de nul graden. Dit betekent op veel plaatsen vorst aan de grond, eigenlijk in de hele provincie. En de nachten daarna kan het zelfs licht gaan vriezen. Misschien zijn handschoenen weer nodig in de vroege ochtend."

'Autoruiten krabben'
Volgens Weeronline moeten we de komende nacht rekening houden met hagel, onweer en natte sneeuw en zullen dinsdagochtend 'de autoruiten op verschillende plaatsen gekrabd moeten worden'.

Ondanks de vorst hoeven automobilisten volgens Weeronline geen rekening te houden met gladde wegen. "Door de warme ondergrond daalt de temperatuur van het wegdek veel langzamer dan die van de lucht." Wel moet je oppassen op een enkele stalen brug en houten fietsbruggen. Die zouden wel glad kunnen zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.