Familieruzie loopt uit de hand: vrouw gewond, auto's geramd, garages beschadigd

17 april 2017 om 11:46
nl
Een familieruzie om geld is zondagavond uit de hand gelopen in de Rockanjestraat in Tilburg. Vier auto’s werden geramd. Een van de auto’s belandde tegen de garages van twee huizen in de straat. Een vrouw die daar stond, raakte gewond. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is de schade groot.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Een 38-jarige Tilburger ging zondagavond rond elf uur verhaal halen bij een familielid. Hij vertrok vanuit de Wolvegastraat naar de Rockanjestraat, beide in de Reeshof. Daar ramde hij eerst twee auto’s van zijn familielid om vervolgens ook in te rijden op de auto van de vrouw van dit familielid. De vrouw die later gewond raakte.

De eigenaar van de auto’s rende naar buiten en kon daar net op tijd wegspringen toen de bestuurder van de auto gas gaf en op hem inreed. Na deze actie werd de auto van de buren geramd die hierop tegen de garages van twee huizen aanschoof.   

Poging tot doodslag
De vrouw die daar stond viel en raakte gewond. Volgens de politie vallen haar verwondingen mee. De bestuurder, de 38-jarige Tilburger, is maandagochtend in zijn huis aan de Wolvegastraat door de politie aangehouden voor poging tot doodslag.

De politie ging zondagavond in eerste instantie naar de Wolvegastraat. Een bewoner van een huis daar had gebeld nadat hij was bedreigd door een familielid.

Toen de politie bij het huis in de Wolvegastraat aankwam om aangifte op te nemen, was de zoon des huizes al op weg naar de Rockanjestraat. Van daaruit kwamen vervolgens verschillende paniektelefoontjes. Daar aangekomen troffen agenten de gewonde vrouw aan. Net als een een enorme ravage in de straat.

Familielid ook aangehouden
De zwaar beschadigde auto van de 38-jarige Tilburger stond voor zijn huis toen hij maandagochtend werd aangehouden. Hij bleek flink gedronken te hebben. Ook het andere familielid, de verdachte in de bedreigingszaak, is door de politie aangehouden. Wat de precieze relatie is tussen de twee wil de politie in het kader van de privacy van de verdachten niet zeggen.  

Behalve de politie kwam zondagavond ook de brandweer ter plekke in de Rockanjestraat. Doordat een van de geramde auto's tegen de garages van twee huizen belandde, moest worden bekeken of er sprake was van instortingsgevaar. Dit bleek niet het geval.     

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.