Motorrijders weer ‘veilig’ de weg op na zegening in Milheeze

17 april 2017 om 16:47 • Aangepast 21 november 2020 om 01:59
nl
Het weer wordt weer mooier en dus gaan de motorrijders weer massaal de weg op. Om ervoor te zorgen dat ze ook weer veilig thuis komen lieten honderden motorrijders zich maandagochtend zegenen op de jaarlijkse motorzegening van Motorclub Laurentia.
Profielfoto van Maarten van den Hoven
Geschreven door
Maarten van den Hoven

In vol ornaat stond diaken Jos van den Bosch op tweede paasdag klaar om Gods zegen uit te spreken over alle aanwezige motoren en motorrijders. Toch lijkt het de meeste motorrijders meer om de traditie te gaan.

“Je hoeft niks met het geloof te hebben”, zegt Adriaan Beekmans, voorzitter van Motorclub Laurentia uit Milheeze. “Ze komen zelfs vanuit Groningen naar hier voor de zegening. Het is een soort officieuze aftrap van het motorseizoen.”

Motorseizoen van start
“Baat het niet, dan schaadt het niet”, is maandagochtend een veelgehoorde opmerking. “Je moet toch vooral zelf zorgen dat je veilig de weg op gaat”, zegt een van de aanwezige motorrijders.

Ze zijn allemaal vooral heel blij dat de motor weer uit de schuur kan. “Het is heerlijk om weer te rijden, het moet alleen nóg even beter weer worden.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.