Beloften PSV geven goede voorbeeld en verslaan Ajax

17 april 2017 om 18:31
nl
Jong PSV heeft in de Jupiler League met 3-1 gewonnen van Jong Ajax. Rosario en Gudmundsson scoorden voor de ploeg van Pascal Jansen, Bergsma maakte een eigen doelpunt.
Profielfoto van Nanko Boelman
Geschreven door
Nanko Boelman

Op een opvallend goedgevulde Herdgang begon Jong PSV, met onder andere Bergwijn en Zinchenko in de basis, aan de Jupiler Leaguetopper tegen Jong Ajax. De beginfase ging gelijk op, maar na 13 minuten was het Cerny die gasten op 0-1 zette. Lammers stond even later oog in oog met keeper Alblas, maar schoot tegen de keeper aan.

PSV draait wedstrijd snel om
Ajax had daarna een overwicht, maar PSV scoorde. Pablo Rosario krulde de bal van een meter of twintig schitterend in de kruising. Zo was het na 25 minuten spelen weer gelijk. Niet veel later scoorde PSV zelfs 2-1. Albert Gudmundsson tikte binnen uit een corner.

Gudmundsson beslist wedstrijd
In de tweede helft begon Ajax dreigend, Savastano kreeg een mooie schietkans, maar hij schoot de bal huizenhoog over. Ook Nouri was twee keer gevaarlijk, maar keeper Luuk Koopmans hield zijn doel goed schoon. Na een uur spelen brak PSV uit over de linkerkant. Gudmundsson rondde knap af via de voet van Ajacied Bergsma: 3-1.

Na de 3-1 kregen beide ploegen nog een aantal goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Reacties
Oud-Ajacieden Pablo Rosario en Damian van Bruggen waren na afloop tevreden over de 3-1 overwinning van Jong PSV tegen Jong Ajax. PSV-aanvoerder Van Bruggen: “Dit is niet echt een verrassing voor mij als je ziet hoe goed we op maandag vaak spelen. We wilden even laten zien dat we verder zijn dan zij. Dit was gewoon een verdiende overwinning.”

Beide spelers waren het erover eens. “Je speelt een topper en dat voelt ook zo, maar de sfeer in het veld was gewoon goed.” Zegt Pablo Rosario. “Ik kende behalve Cassierra alle spelers, dus we hebben vooraf even gekletst. Maar in het veld wil je winnen.” Van Bruggen merkte aan alles dat het een grote wedstrijd was. “Deze wedstrijd is niet als alle anderen. De sfeer is anders, maar ook qua niveau is deze wedstrijd anders dan alle anderen. Hier leer je het meest van.”

Zondag speelt PSV 1 tegen Ajax. Op de vraag of Jong PSV nu het goede voorbeeld heeft gegeven, antwoordt Van Bruggen: “Van een goed voorbeeld kan je eigenlijk niet spreken. Want van deze spelers doet er zondag misschien maar eentje mee. Maar tegen Ajax zal PSV zeker willen laten zien dat ze beter zijn.” Rosario hoopte na afloop dat PSV zondag ook wint: “Dit is een mooie overwinning, ik hoop dat het eerste dat ook kan zondag.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.