Oranje-Rood door naar halve finale EHL

17 april 2017 om 20:09
De hockeyers van Oranje-Rood hebben zich maandag geplaatst voor de halve finale van de Euro Hockey League. Voor volgepakte tribunes op het eigen sportpark won Oranje-Rood met 2-0 van het Spaanse Atlètic Terrassa.
Profielfoto van Christel van der Meer
Christel van der Meer

Mink van der Weerden maakte aan het eind van het eerste kwart de zo gewenste openingstreffer tegen de defensieve Spaanse ploeg. Hij scoorde uit een strafcorner, die pas werd gegeven na een videobeslissing.

Terrassa zocht daarna verwoed de aanval, maar beet zich stuk op de sterke verdediging van de Eindhovenaren, die zelf de grootste kansen kregen. In het derde kwart besliste Niek van der Schoot het duel, nadat hij vanuit lastige positie in de verre hoek mikte. Bob de Voogd had een minuut voor tijd de 3-0 op zijn stick, maar hij sloeg voor een volkomen leeg doel naast.

Wimbledon tegenstander
In de 'Final Four', in juni in het Belgische Brasschaat, is Wimbledon de tegenstander. Eerder op maandag plaatsten de Engelsen zich verrassend voor de halve finale, door via shoot-outs de Duitse topclub Mannheimer HC opzij te zetten (5-3).