Video

Zilver voelt goed om nek van Harrie Lavreysen: 'Had niet verwacht zo thuis te komen'

18 april 2017 om 10:39 • Aangepast 21 november 2020 om 01:59
nl
Het zilver voelt dinsdagochtend nog heel fijn om de nek van baanwielrenner Harrie Lavreysen uit Luyksgestel. De 20-jarige debutant op het WK baanwielrennen in Hong Kong beseft nog steeds niet helemaal wat hij heeft gepresteerd. "Ik had niet verwacht zo thuis te komen", zegt hij dinsdagochtend in het programma Wakker! van Omroep Brabant, verwijzend naar de twee zilveren WK-medailles die hij behaalde.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Een van de medailles hangt dinsdag om de nek van onze verslaggever. Maar ook Lavreysen zelf geniet nog zichtbaar van het eremetaal dat hij behaalde.

Het meest opvallend was zijn zilveren plak op zaterdag op het koningsnummer, de sprint. Maar daarvoor behaalde hij ook op de teamsprint al een mooie tweede plek.

Wachten op privacy instellingen...

Aan de keukentafel in Luyksgestel, op de eerste ochtend na een lange terugreis vanuit Hong Kong, moet het besef over zijn bijzondere prestaties nog doordringen.

De 20-jarige baanwielrenner heeft maandagnacht goed geslapen, maar wel wat kort, zo vertelt hij.

Wachten op privacy instellingen...

'Verstand op nul'
Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen deze prestaties te leveren? "Steeds je verstand op nul. En dan zo hard mogelijk fietsen", zegt de man die pas in 2015 overstapte van het BMX’en naar het baanwielrennen.

De Rus Dmitrijev voorkwam zaterdag in de finale dat Lavreysen de Nederlandse opvolger werd van Theo Bos als koning van de sprint. Bos behaalde de titel in 2004, 2006 en 2007. Lavreysen is wel de jongste medaillewinnaar op de sprint in 23 jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.