Bijzondere quad gestolen, eigenaar looft 10.000 euro uit en zet daders op Facebook - Omroep Brabant
Video

Bijzondere quad gestolen, eigenaar looft 10.000 euro uit en zet daders op Facebook

18 april 2017 om 20:30
nl
De eigenaar van R2R Store in Eindhoven heeft tienduizend euro over voor de gouden tip die leidt naar onder meer een gestolen quad en twee enduromotoren. De bijzondere voertuigen werden in de nacht van zondag op maandag meegenomen uit de offroadwinkel aan de Leemkuil in Eindhoven. Ook de bromfiets van de dochter van de eigenaar werd door de dieven meegenomen. Totale waarde: 35.000 euro, schat eigenaar van de zaak Maikel de Laat.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De Laat heeft beelden van de verdachten op Facebook gezet. Het zou gaan om vier daders en een vijfde man die hen hielp te ontkomen in een zilvergrijze vluchtauto. In totaal zijn ze volgens hem niet meer dan drie minuten binnengeweest.

Wanneer de daders woensdag niet zijn gepakt dan overweegt De Laat de beloning te verhogen. “Van tienduizend euro in totaal naar vijfduizend euro per dader”, zegt hij. “Laat ze elkaar maar verlinken.”
[tweet:https://twitter.com/erik_peeters/status/854324770099404800]

Verbaasd
Van de quad, een WSP Quad, zijn er maar drie gemaakt. "Het is dus aan te raden er niet mee te gaan rijden, want deze wordt direct herkend", waarschuwt hij. 

Verbaasd over de actie van de dieven is De Laat zeker. "Ze hebben juist spullen meegenomen die moeilijk te verhandelen zijn. Terwijl ze bijvoorbeeld de crossmotoren hebben laten staan." 
[facebook:https://www.facebook.com/r2reindhoven.nl/posts/1352382461506546]
Een actie in opdracht dan? Dat denkt hij niet. "Bling bling-dieven", vermoedt hij. Tips krijgt hij overigens genoeg na het plaatsen van de post op Facebook. "Zeker ook namen, ja. En die geef ik allemaal door aan de politie."

Net nieuw alarmsysteem
De Laat is niet verzekerd voor de diefstal. Net dinsdag zijn ze in zijn zaak bezig met de aanleg van een geavanceerd beveiligingssysteem. “Vorige week hebben ze de kabels al getrokken”, legt hij uit. Ik vind het allemaal heel toevallig.''

Extra vervelend noemt hij het dat de gestolen quad niet van hem is, maar van een klant. R2R had hem in onderhoud. De enduromotoren die buit werden gemaakt, zijn twee nieuwe KTM’s, type EXC 500.

Meer beelden bij politie
De Laat heeft nog meer beelden van de verdachten. Deze heeft hij nog nog niet op Facebook gezet, maar aan de politie gegeven die ze volgens hem momenteel onderzoekt.  

De politie geeft aan nog in afwachting te zijn van de beelden en druk bezig te zijn met het onderzoek. Volgens een woordvoerder werd er zondagavond rond halftwaalf voor het eerst ingebroken. Meerdere verdachten breken de deur open en gaan naar binnen. Rond vijf uur maandagochtend gaat er vervolgens volgens de politie nog iemand naar binnen. Het pand is dan dus al opengebroken.App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.