Opa's, oma's en kinderen geven zich op voor nieuwe musical Efteling

18 april 2017 om 19:20
nl
Vijfhonderd kleinkinderen en grootouders hebben zich aangemeld om een rol te spelen in de nieuwe musical De Sprookjessprokkelaar van de Efteling. Dat meldt het attractiepark. De kinderen konden zich vanaf dinsdagochtend tien uur aanmelden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De Efteling zocht 450 kinderen die zich elk met een opa, oma of iemand die als zodanig voelt, konden aanmelden. Het aanmeldformulier werd dinsdagmiddag van de site gehaald toen voldoende jongens en meisjes zich hadden aangemeld.

Dit deed het attractiepark om teleurstelling te voorkomen. "Een vorige keer hadden we 1500 kinderen nodig en meldden zich er vijfduizend aan. Dat was voor velen een nare ervaring", vertelt een communicatiemedewerker.

Kledingmaat 116-140
Een kind dat in aanmerking wilde komen voor een rol, moest tussen de zes en tien jaar oud zijn en in kledingmaat 116 tot en met 140 passen. De Efteling vroeg ook nog naar de schoenmaat. Als een jongen of meisje eerder in een musical had meegespeeld, viel hij buiten de boot. Kunnen zingen, was geen criterium, want een kind krijgt geen microfoon in de hand.

Wat de rollen zijn voor de grootouders en kleinkinderen, ligt nog niet vast. De scripts worden nu nog geschreven. Over een paar weken zijn er workshops muziek, dans en spel. Duidelijk is al wel, dat de hoofdrol - Sterre - naar een meisje gaat. En per optreden zullen er tien setjes van kind en opa/oma op het podium staan. De voorstellingen beginnen in september.

[youtube:https://youtu.be/PE5ntf9EEKQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.