Gemeente praat weer met teleurgestelde flatkopers Berghem

18 april 2017 om 18:04
nl
De gemeente Oss overweegt opnieuw te bemiddelen in het conflict dat is ontstaan over de appartementen in het nieuwe complex De Bèrghse in Berghem. De makelaar dacht dat tien van de twintig woningen verkocht mochten worden. Maar vijftien appartementen zijn bestemd voor verhuur via woningbouwvereniging Mooiland.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Negen mensen dachten al te kunnen verhuizen naar een koopappartement in het complex. Toen de fout duidelijk werd, kregen ze te horen dat er geloot zou worden om de vijf woningen. De potentiële kopers waren het er niet mee eens en gingen in gesprek met Mooiland. Ze kwamen er niet uit en stapten daarom naar de rechter.

In een kort geding is besloten dat projectontwikkelaar Rialto de appartementen voorlopig niet mag verkopen. De situatie is voor vier maanden ‘bevroren’. De partijen krijgen zo de kans er onderling uit te komen. De mogelijke kopers kunnen ook een bodemprocedure starten. Dan wordt er gekeken hoe het nu precies zit en wat er is misgegaan.

ZIE OOK: Appartement (bijna) gekocht, blijkt het niet te koop te staan!

Gesprek met bewoners
“De wethouder gaat in gesprek met het groepje om te kijken wat de mogelijkheden zijn om te bemiddelen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. De gemeente Oss bemiddelde eerder ook al, maar kon toen niks voor de Berghemnaren betekenen. Omdat de bewoners zich gesteund voelen door de uitspraak van de rechter vroegen ze het opnieuw.

“Ik hoop gewoon dat we er samen met Rialto en Mooiland uitkomen. We hopen dat de gemeente daarbij helpt”, zegt een van de kopers, Willie Gielis. “Dat is voor iedereen het beste.” Hij is blij met de beslissing van de rechter. “Ik denk dat dit aangeeft dat we ergens toch wel gelijk hebben. Er zijn gewoon fouten gemaakt.”

ZIE OOK: Geen hoop voor teleurgestelde flatkopers: 'Huurders willen er ook héél graag wonen' 

Geen reactie Rialto
Rialto is meerdere keren om een reactie gevraagd, maar wil nog altijd niks zeggen over de kwestie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.