Media Markt verkoopt één dag de vliegende auto

18 april 2017 om 19:53
nl
De eerste commerciële vliegende auto ter wereld, van het bedrijf PAL-V in Raamsdonksveer, wordt volgende week woensdag voor één dag verkocht in het Eindhovense filiaal van de Media Markt. Dat meldt de elektronicaketen dinsdag. De korte retailverkoop van de auto is onderdeel van een festival in de winkel.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De auto genaamd PAL-V Liberty Sport, heeft woensdag in het centrum van de lichtstad een prijskaartje van 299.000 euro. De leverancier verkoopt ook een luxer model, die kost 500.000 euro. De koper krijgt voor dat geld niet alleen een vliegende auto, maar ook een iWatch met Fly/Drive software. 

LEES OOK: Nog een half miljoen euro over? Dan kun je nu de vliegende auto kopen

Het winkelend publiek kan woensdag een proefrit en -vlucht reserveren voor 295 euro. Ook mensen die niet overwegen een exemplaar te kopen komen in aanmerking voor zo'n proefrit. Verder kun je met het vervoersmiddel op de foto en in een simulator beleven hoe het is om de PAL-V te besturen.

Testvluchten
Pal-V staat voor Personal Air and Land Vehicle en wordt sinds 2007 ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf in Raamdonksveer. Begin 2012 werden de eerste testvluchten gehouden op vliegbasis Gilze-Rijen. Het bedrijf wordt gefinancierd door een groep professionele en particuliere beleggers en ontving ook steun van het Ministerie van Economische Zaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.