1000 Tilburgers oefenen hun zangkunsten in voetbalstadion, voor de koning

18 april 2017 om 23:42 • Aangepast 21 november 2020 om 01:58
nl
Liedjes van Guus Meeuwis zijn ze wel gewend om te zingen, maar de liederen in het Latijn zijn wel even wennen. Zo’n 1000 Tilburgers van zo’n 77 koren gaan op Koningsdag drie nummers zingen voor Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander. En daarvoor moet worden geoefend, met zijn allen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dirigent Sil van den Hout: “Het gebeurt niet vaak dat er zoveel mensen bij elkaar komen om samen te zingen. We zijn in het Willem II-stadion en dat wil al wat zeggen. Want je kan niet op zoveel plekken terecht met zoveel mensen om samen te zingen.“

Wachten op privacy instellingen...

Proosten
Er werden dinsdagavond drie nummers geoefend: het Slavenkoor uit Nabucco, O Fortuna uit Carmina Burana en de Tune van Tilburg van Guus Meeuwis. Het is het nummer Proost, maar dan met een andere tekst.

Voor veel Tilburgers is dit gesneden koek, maar niet voor de mensen van het Tilburgse operakoor. “Proosten doen we wel, maar we zingen het niet", aldus een man.

De commissaris van de Koning Wim van de Donk en de Tilburgse burgemeester Peter Noordanus kwamen nog even poolshoogte kijken. Al waagde de laatste er zich niet aan om even mee te zingen. “Toen ik jong was, ben ik verwijderd uit het koor omdat ik vals zong en dat is daarna niet meer beter geworden”, aldus de burgemeester.

Wachten op privacy instellingen...Koningsdag
De leden van het koningshuis die Tilburg bezoeken op 27 april zijn natuurlijk koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia, en Ariane. Maar ook prins Constantijn en prinses Laurentien, prins Maurits en prinses Marilene, prins Bernard en prinses Annette, prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, prins Floris en prinses Aimée.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.