Foto's van overleden baby Lars zijn enige herinnering, vader Frank stapt als dank op de fiets

19 april 2017 om 01:55 • Aangepast 21 november 2020 om 01:58
nl
De voetjes van Lars waren nog kleiner dan twee vingerkootjes en de longetjes waren nog niet volgroeid. Het zoontje van Frank Giesbers en zijn vrouw Marieke werd met 23 weken veel te vroeg geboren. Het jongetje overleed anderhalf uur na de geboorte. Het meest tastbare dat het echtpaar van Lars heeft is een setje foto's. Daar is Frank zo dankbaar voor, dat hij geld wil inzamelen voor de stichting die de gratis foto's regelde.
Profielfoto van Tom van der Meer
Geschreven door
Tom van der Meer

"Op 29 december kreeg mijn vrouw ineens buikpijn, terwijl we vlak daarvoor nog een echo hadden gehad. Toen was alles goed", blikt Frank Giesbers terug op de laatste dagen van 2016. "In het ziekenhuis bleek dat ze weeën had. Toen zakte de wereld onder onze voeten weg."

De verloskundige vertelt al snel dat 23 weken voor een baby veel te vroeg is. De longetjes zijn op dat moment nog niet volgroeid. Een normale bevalling is na veertig weken. Zodra Lars ter wereld is, merkt vader Frank al dat het niet goed gaat. "Ik hoorde hem nog een paar keer zuchten. Toen de verpleegkundige anderhalf uur later kwam checken, was hij al dood."

As en foto's
Frank en Marieke kregen de as na de crematie mee naar huis. Maar het meest hebben ze aan de foto's, die vlak na het overlijden van Lars zijn gemaakt. Via de stichting Make a Memory komen fotografen die foto's gratis maken. Zij krijgen betaald uit sponsorgeld.

"Mijn vrouw heeft het kindje 23 weken in haar buik gehad. Het feit dat we foto's van hem hebben, betekent dat er nog iets van hem is."

Iets terug doen
Giesbers is zo blij met de foto's en de stichting, dat hij graag iets terug wil doen. Make a Memory zelf houdt een fietstocht op de Mont Ventoux, maar in dat weekend is Giesbers verhinderd. Daarom komt hij zelf in actie. Hij wilde altijd al eens een mooie ronde door Nederland maken en het leek hem een goed idee om daar dit goede doel aan te koppelen.

Hij start op 10 juni thuis in Veghel en gaat alle provincies door: 1200 kilometer lang. Acht dagen later eindigt hij bij het Radboudziekenhuis in Nijmegen, waar Lars geboren werd en overleed. Daarmee hoopt hij een mooi bedrag op te halen. Giesbers: "De fietsers die naar de Mont Ventoux gaan, halen duizend euro per persoon op. Maar ik hoop met deze actie toch wel een hoger bedrag op te halen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.