Iedereen aan de geitenkaas! En daar profiteren ze in Etten-Leur van

19 april 2017 om 01:10
nl
De Bettinehoeve in Etten-Leur profiteert goed mee van de gestegen populariteit van geitenzuivel. Het bedrijf is in Nederland de grootste producent van zachte geitenkaas en zag vorig jaar de verkoop met tien procent stijgen.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Volgens de Nederlandse Geitenzuivel Organisatie - NGZO - is er vorig jaar 300 miljoen kilo geitenmelk geproduceerd. In 2000 was dat nog 75 miljoen kilo.

Albert Heijn
Ook de supermarkten merken de groei van de verkoop van geitenmelk, geitenkaas en geitenyoghurt. Zo meldt Albert Heijn dat er de afgelopen jaren zo'n twintig geitenkaasproducten extra in het assortiment zijn bijgekomen.

Volgens de NGZO is de smaak van geitenkaas de afgelopen jaren milder geworden en dat zorgt ervoor dat consumenten vaker geitenkaas eten. Albert Heijn ziet ook dat mensen met lactose-intolerantie vaker naar geitenzuivel grijpen.

Twee geiten
De Bettinehoeve vierde op 1 april haar 35-jarig jubileum. Het bedrijf startte in 1982 met twee geiten. Inmiddels verwerkt het de melk van 30.000 geiten van zo'n 50 boeren in Zuid-Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.