'Dronken worden tijdens een excursie? Dat kan écht niet!'

19 april 2017 om 11:36
nl
Een docent moet tijdens een excursie voor 100 procent paraat zijn, bijvoorbeeld omdat een leerling naar een ziekenhuis gebracht moet kunnen worden. Omdat een leerkracht van De Rooi Pannen daar niet toe in staat was tijdens een studiereis naar Rome, is hij ontslagen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

LEES OOK: Dronken docenten misdragen zich tijdens studiereis in Rome, één wordt ontslagen

Dat zegt bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx tegen Omroep Brabant. "Een paar glaasjes drinken is dan al te veel; hij is duidelijk een grens overgegaan."

Toen de leerlingen van deze mbo-opleiding terugkwamen, deden geruchten de ronde. De directeur heeft diverse studenten gesproken, contact met ouders opgenomen en begeleiders gevraagd naar de gebeurtenissen tijdens de excursie. "Dat duurde even."

In eerste instantie zijn twee docenten op non-actief gesteld om het onderzoek naar het voorval zo zuiver mogelijk te kunnen verrichten.

Bij nader inzien valt één van de twee niets te verwijten; bij de ander was de misdraging zo ernstig dat hij niet meer voor de klas mag staan.

De Rooi Pannen neemt geen genoegen met excuses van de betrokken docent. "We hebben normen en waarden hoog in het vaandel, onze regels zijn streng.

Het gaat om een excursie van de afdeling Vormgeving met studenten uit het vierde jaar. Het is een culturele reis ter afsluiting van de opleiding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.