Leerlingen De Rooi Pannen snappen geen hout van ontslag 'dronken' docent

19 april 2017 om 22:14
nl
De vierdejaars studenten van De Rooi Pannen in Tilburg hebben geen flauw idee waarom een geliefde docent ontslagen is. Het bestuur van de mbo heeft een leerkracht aan de kant gezet vanwege ongeoorloofd gedrag tijdens een Romereis.
Profielfoto van Ineke Inklaar
Geschreven door
Ineke Inklaar

"We zijn niet geïnformeerd", reageert een van de leerlingen. "De sfeer op de opleiding is nu klote, want het was een geliefde docent."

Er deden zo'n honderd studenten en zes docenten mee aan de excursie. Die zaten allemaal samen in een hotel. Wat de docent precies uitgehaald heeft, is niet bekend. De directie doet daar geen uitspraken over.

LEES OOK: 'Dronken worden tijdens een excursie? Dat kan écht niet!'

Drankje of twee
Volgens een student werd er in het hotel een drankje of twee gedronken. "Ik heb niets bijzonders gezien, vind alle heisa persoonlijk overdreven. De docent is erg geliefd. Veel mensen uit mijn klas zijn het ook niet eens met het ontslag. We willen actievoeren om die persoon terug te krijgen."

Een andere student noemt de reactie van directeur Tiny Pheninckx overdreven. "De school gaat echt te ver. Het schoolbestuur was er niet eens bij. Er waren alleen maar volwassen studenten onder ons."

Het ontslag is volgens deze student 'gebaseerd op verhalen waarvan de helft maar waar is'.

Grens over
De docent is ontslagen, omdat deze niet 100 procent paraat was voor de studenten en daarmee een grens overging. De directeur zegt daarover tegen Omroep Brabant: "Een docent moet een leerlingen bijvoorbeeld naar een ziekenhuis kunnen brengen, een paar glaasjes is dan al te veel."

De directeur heeft na de reis diverse studenten gesproken omdat er geruchten waren. In eerste instantie zijn twee docenten op non-actief gesteld om het onderzoek naar het voorval zo zuiver mogelijk te kunnen verrichten. Bij nader inzien valt één van de twee niets te verwijten; bij de ander was de misdraging zo ernstig dat hij niet meer voor de klas mag staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.