Eropuit in de meivakantie? Trek dan je portemonnee maar

19 april 2017 om 14:28
nl
Binnenkort zijn een hoop mensen weer even vrij. De meivakantie komt eraan. Tijd om leuke dingen te doen! Maar wat kost een gemiddeld Brabants uitje nou voor een doodgewoon hardwerkend gezin? We hebben een aantal activiteiten voor je op een rij gezet.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Voor alle uitjes hebben we berekend wat in de meivakantieweken de kosten zijn voor een gezin van twee ouders en twee kinderen van vijf jaar of jonger. In alle gevallen hebben we reguliere tickets genomen. De prijzen in de tussenkopjes zijn de maximale prijzen.

Efteling €142
Een kaartje voor de Efteling kost 35,50 euro. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen. Heb je twee kinderen ouder dan drie, dan kost een dagje pretpark in Kaatsheuvel dus 142 euro in totaal. Met twee kinderen jonger dan drie jaar betaal je 71 euro.

Beekse Bergen €94
In de Beekse Bergen kost een regulier dagticket 23,50 euro. Om olifanten en andere bijzondere dieren te zien betaal je als gezin met kinderen tot en met negen jaar aan de kassa dus 94 euro. Is het kroost jonger dan drie, dan moet je 47 euro afgeven aan de kassa. Online liggen de prijzen vaak lager.

Dierenrijk €76
Ook in Nuenen kun je dieren zien. Kinderen tot en met twee jaar gaan gratis naar binnen. Een online ticket is 17 euro, aan de kassa is het 19 euro. Als je twee kleintjes ouder dan twee hebt betaal je dus 68 of 76 euro.

Naar de film €28
Wil je met je gezin naar de film dan betaal je bij Pathé gemiddeld 28 euro. Dat is de prijs voor een zogenoemd ‘gezinsticket’ voor twee volwassenen vanaf 18 jaar en twee kinderen tussen de twee en elf jaar.

Vincentre €15
Voor een educatief uitje met het hele gezin kun je onder meer naar Vincentre in Nuenen. Een volwassene krijgt voor 7,50 euro toegang. Kinderen tot en met vijf jaar betalen niets. Voor 15 euro kun je dus wat leren over de bekende Nederlandse kunstenaar.

Monkey Town €14
Bij het indoor speelparadijs in Breda kunnen kinderen van één tot en met vier jaar voor 4,50 euro naar binnen. Voor kinderen ouder dan vier jaar wordt een prijs van 7 euro berekend. Begeleiding ouder dan 18 jaar en kinderen jonger dan één jaar komen er gratis in. De maximale prijs die je als gezin kwijt kunt zijn met twee kinderen ouder dan vier jaar is dus 14 euro.

Met deze prijzen ben je alleen binnen. Natuurlijk komen de kosten voor openbaar vervoer, parkeren, eten en drinken hier nog bij. Ook handig om het weer in de gaten te houden, want de voorspelling is dat het koud wordt tijdens de meivakantie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.