Kraker PSV-Ajax is deze keer wat flets. 'Vooral om des keizers baard'

20 april 2017 om 09:30
nl
Ajax is per definitie de tegenstander die iets extra's losmaakt bij de achterban van PSV. De club uit Amsterdam geldt als de grootste rivaal. Het verschil in karakter en cultuur is immens en daarnaast zijn beide clubs al decennialang toonaangevend in Nederland. Uitgerekend in het seizoen dat Feyenoord eindelijk weer eens op weg lijkt naar een titel, is de aanloop naar de komende PSV-Ajax wat flets. "Er staat prestige op het spel, maar het gaat voor ons natuurlijk om des keizers baard."
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Harrie Timmermans is voorzitter van de supportersvereniging PSV en uitgesproken over de komende 'topper' tegen Ajax. "Normaal gesproken is het een geweldig moment om drie wedstrijden voor het einde van het seizoen Ajax op bezoek te krijgen. Maar nu niet, want er staat wel prestige maar geen prijs meer op het spel. Het seizoen eindigt voor ons roemloos en gaat als een nachtkaars uit. Een overwinning tegen Ajax geeft dit seizoen geen glans, maar kan er wel voor zorgen dat het prestige niet verder afneemt."

Feyenoord is voor PSV
PSV staat verankerd op de derde plaats, maar Ajax heeft nog steeds aspiratie om de titel te pakken ten koste van koploper Feyenoord. Vandaar dat Timmermans deze dagen vooral veel vrienden in het Rotterdamse kamp lijkt te hebben.

"Ik krijg veel reacties van Feyenoord-supporters. Ze drukken ons op het hart om toch vooral voluit te gaan tegen Ajax en in die wedstrijd fanatiek achter de ploeg te gaan staan. Natuurlijk is er op dit moment een malaise-gevoel bij PSV en hangt er zondag wat chagrijn boven het stadion. Maar als we de ploeg steunen kan dat net het zetje geven wat de ploeg nodig heeft. Bij een slecht resultaat kan dat ook omslaan en neemt de druk alleen maar toe. Zoals dat ook hoort bij een topclub."

Vertrouwen in evaluatie en Toon Gerbrands
Tot teleurstelling van Timmermans wordt er dit seizoen niet de derde titel op rij gepakt, maar is het nu al uitgelopen op een deceptie. Dat er iets moet gebeuren is volgens hem logisch, maar eerst zal het seizoen op een waardige manier moeten worden afgesloten.

"Onze laatste wedstrijd is uitgerekend in Groningen. Ook voor die wedstrijd zijn de supporters zich alweer massaal aan het aanmelden. Dus moet ook de ploeg het kunnen opbrengen om tot het einde toe het beste te geven. Maar ik kijk wel uit naar een diepgaande en kritische evaluatie van dit seizoen. Ik heb vertrouwen in Toon Gerbrands, dat hij dat goed zal aanpakken. Zoals ik ook denk dat Phillip Cocu en zijn staf kritisch genoeg zijn om zich af te vragen of zij de boel weer op de rails kunnen krijgen."

LEES OOK: PSV wacht metamorfose na sportief dramatisch seizoen [VIDEO]

'Barbertje' hoeft niet te hangen
Timmermans wil zich niet mengen in de discussie of er koppen moeten rollen bij PSV. "Daar heb ik onvoldoende zicht op. Het is iets complexer dan 'Barbertje moet hangen.' Als PSV topclub-waardig opereert worden er harde noten gekraakt en lering getrokken uit het afgelopen seizoen. Als dan de conclusie toch is dat je met deze groep verder kan, vertrouw ik daarop."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.