Osse voetbalclub heeft al twee jaar geen wedstrijd gewonnen

19 april 2017 om 19:59
nl
Als je denkt dat jouw voetbalclub er weinig van bakt. Bedenk dan: het kan altijd erger. Heel veel erger. Je zou maar fan zijn van het eerste elftal van SV Ruwaard. De Ossenaren wonnen twee jaar geleden voor het laatst een wedstrijd.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Ruwaard is met afstand de slechtst presterende voetbalclub van Brabant. Op 19 april 2015 wonnen de Ossenaren met 2-1 van SCMH. Daarna werden 48 wedstrijden gespeeld waarin Ruwaard één keer gelijkspeelde. Opvallend genoeg waren onze camera’s daar toen bij.

BEKIJK DE BEELDEN: Slechtste amateurclubs van Brabant kunnen ook niet winnen van elkaar: VCO - Ruwaard eindigt onbeslist

De Osse voetballers verloren dus 47 van de laatste 48 wedstrijden. De doelcijfers zijn schrikbarend: er werden 40 doelpunten gemaakt en maar liefst 288 tegentreffers geïncasseerd. Een simpele rekensom leert dat Ruwaard zes goals per wedstrijd tegen krijgt.

Dit seizoen heeft Ruwaard alle 22 gespeelde wedstrijden verloren. En er moet wel een klein wonder gebeuren wil er in de laatste vier duels nog ergens een puntje worden gepakt.

Trainer eruit
En zoals het bij een echte voetbalclub gaat, zo gaat het ook bij Ruwaard. De trainer haalde het einde van het seizoen niet. William Gorissen, die wekelijks met pijn en moeite elf spelers bij elkaar kreeg, ging halverwege de rit in ‘goed onderling overleg’ weg. Maar, de prestaties werden daarna dus niet beter.

Overigens spelen de Ossenaren in de laagst mogelijke competitie van Nederland. Degraderen kan dus niet. Dat is dan weer een geluk bij een ongeluk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!