Omwonenden willen geen uitvaarthuis naast de deur, eigenaar procedeert verder

19 april 2017 om 17:32
nl
Het net rond het Uitvaarthuis in het Aardappelsteegje in Nuenen wordt steeds strakker aangetrokken. De gemeente wil dat het Uitvaarthuis sluit. En de rechtbank heeft vandaag een beroep van eigenaar Raaijmakers daartegen afgewezen. Raaijmakers gaat nu verder procederen bij de Raad van State.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Het gevecht om het Uitvaarthuis duurt al jaren. In het huis worden overledenen opgebaard en er is voor nabestaanden gelegenheid afscheid te nemen. Raaijmakers kreeg er in 2015 mondeling toestemming voor. Maar toen er een nieuw bestemmingsplan moest worden gemaakt, kwam de gemeente terug op die toezegging. Raaijmakers won daar een rechtszaak over, maar uiteindelijk viel een beslissing van de gemeenteraad toch in zijn nadeel uit.

Harde muziek
De omwonenden zijn tegen het Uitvaarthuis. Zij vinden het geen prettig idee dat bij de buren iemand opgebaard ligt, die zij hebben gekend.

Uiteindelijk werd de vergunning dus geweigerd en ging Raaijmakers in beroep. En ook dat verloor hij. Omwonenden willen dat de gemeente handhavend optreedt. En in dit geval betekent dat net zo lang een dwangsom opleggen tot Raaijmakers zijn Uitvaarthuis sluit. Raaijmakers gaat in ieder geval in beroep. De gemeente Nuenen beraadt zich wat te doen zolang de zaak nog loopt bij de Raad van State.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.