Video

Kinderen stralen op speciale Koningsspelen bij FC Eindhoven

19 april 2017 om 18:32 • Aangepast 21 november 2020 om 01:56
nl
FC Eindhoven was woensdagmiddag gastheer voor een groot aantal kinderen uit het speciale onderwijs. Onder toeziend oog van trainer Ricardo Moniz en een zestal spelers van het eerste elftal werkten de kinderen in het Jan Louwers Stadion een spellenparcours af.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

De middag in het Jan Louwers Stadion was eigenlijk een alternatief voor de Koningsspelen waar de kinderen van de basisscholen eind deze week aan mee doen.

Wachten op privacy instellingen...


Te druk en te hectisch
"Deze week vinden er heel veel sportdagen plaats in het teken van Koningsdag, de zogenaamde Koningsspelen," zegt Aukje Geubbels. "Deze dagen zijn vaak iets te druk en te hectisch voor deze kinderen. Ze kunnen er wel aan mee doen, dat mag ook, maar het aanbod is niet helemaal passend bij hun behoeften. Er zijn dan te veel prikkels voor hen. We hopen er op deze manier voor hen een onvergetelijke middag van te maken."

Weddenschap
Dat zat wel snor, de kinderen straalden. "Het is leuk", zegt deelnemer Mike. "Het is een beetje koud door de wind, maar het gaat wel."

Wachten op privacy instellingen...

Ook de aanwezige spelers van FC Eindhoven hadden lol. "De jongens zijn heel ambitieus", zegt verdediger Maxime Gunst die bij het onderdeel penalty schieten staat . "Ik heb al een weddenschap met één van de jongens dat als er hij vijf binnenschiet hij bij ons elftal mag komen."

Wachten op privacy instellingen...

Blije kinderen
"Ik vind dit echt een goed initiatief en je ziet ook aan de gezichten van de kinderen dat ze er echt van genieten. Ik vind dat de jongens heel sociaal zijn, heel erg open en goed in een gesprek", aldus Gunst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.